Virtuvē

12.okt 2023
"Pumpkin spice latte" latviskojot nozīmētu ķirbju latte. Šis dzēriens otrpus okeānam iemantojis lielu popularitāti. Iestājoties rudenīgiem laika apstākļiem, šī kafija ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa daudziem. Arī Eiropā šis kafijas veids kļūst arvien populārāks un iecienītāks.
11.okt 2023
Daudzviet pasaulē rudens saistāms ne tikai ar krāsainām lapām, dzestro gaisu un sveču gaismu, bet arī ar ķirbjiem.
10.okt 2023
Piens vai milti ir neatņemama sastāvdaļa daudzām iemīļotām maltītēm kā ikdienā, tā arī svētkos. Lai arī vairums cilvēku uzturā izmanto tieši dzīvnieku izcelsmes pienu un klasiskos baltos miltus jeb kviešu miltus, pastāv vairāki alternatīvi piena un miltu veidi. Tie paplašinās garšu horizontu ikviena cilvēka dzīvē, turklāt sniegs iespēju baudīt kulinārijas šedevrus arī tiem, kuri ikdienas uzturā nedrīkst iekļaut šos produktus. Kā izvēlēties piemērotāko augu valsts pienu un kādas ir alternatīvo miltu priekšrocības? Ierosinājumos dalās  ēdienu blogere Anna Panna un uztura speciāliste Lizete Puga.
9.okt 2023
Krāsnī cepts lasis ar citronpipariem bez pievienota sāls ļaus izbaudīt lasi jaunās garšu niansēs, iesaka "Paulig" un "Santa Maria" mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.
6.okt 2023
Jērs, rīsi, rozīnes, kumīns, burkāni un kinza – šķiet, šeit paslēpušās visas spilgtākās un aromātiskākās garšas! Ļaujiet garšām kārtīgi “sadraudzēties” un gatavojiet nesteidzoties, aicina "Paulig" un "Santa Maria" mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa, iesakot gardu plova recepti, kuram nav pievienots klāt sāls.
4.okt 2023
Šo konfekšu pagatavošanai būs nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas un aptuveni stunda laika!
3.okt 2023
Viens no veidiem, lai uzņemtu iespējami veselīgāku maltīti, ir lietot mazāk sāli vai pat nemaz, norāda "Paulig" un "Santa Maria" mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa. Viņa atklāj, kā pagatavot gardu ēdienu, neizmantojot sāli!
2.okt 2023
Nav noslēpums – jo lielāka ģimene, jo lielāks izaicinājums, ko gatavot vakariņās, lai būtu ne vien gardi un izdevīgi, bet paēduši būtu visi. Tam piekrīt arī TV personība, pasākumu vadītājs un četru meitu tēvs Armands Simsons, kurš devās ciemos pie Rimi Gardēža un šefpavāra Normunda Baranovska, lai parādītu, kā, veicot pāris izmaiņu receptē, ikdienas iemīļoto ēdienu var pārvērst restorāna cienīgā maltītē, kas patīkami pārsteigs ikvienu ģimenē.
1.okt 2023
Piešķiriet saviem iemīļotajiem dzērieniem jaunas garšas. Pagatavojiet aromātiskos ledus gabaliņus!
30.sep 2023
Šī ir pavisam vienkārša recepte, kā vien no trim sastāvdaļām pagatavot gardas šokolādes konfektes.
28.sep 2023
Ja jums garšo suši un jau sen ir vēlme tos pagatavot mājās, taču to pagatavošana liekas pārāk sarežģīta, tad šīs triks jums lieti noderēs! Suši pagatavošana vēl nekad nav bijusi tik vienkārša.
27.sep 2023
Griežot gaļu, zivis vai kādu citu pārtikas produktu ar spēcīgu aromātu virtuves dēlīši var "pievikties" ar to smaržu. Reizēm no šī aromāta nemaz nav viegli atbrīvoties. Ja arī jums neizdodas atbrīvoties no nepatīkamā aromāta uz virtuves dēlīša, izmēģiniet šo triku!
20.sep 2023
Nav šaubu, ka šefpavārs Gordons Remzijs ir īsts profesionālis, tāpēc viņa padomiem ir vērts sekot. Šefpavārs dalās ar pavisam vienkāršu triku, kā viegli sagriezt sīpolus!
18.sep 2023
Pārsteidziet savus mīļotos ar pavisam neparastu uzkodu - viltus ikriem jeb kaviāru. To izveidei nepieciešamas viens trīs sastāvdaļas!
17.sep 2023
Uztura speciāliste Liene Sondore iesaka dažādot savu ēdienkarti ar veselīgām ogu receptēm. Veldzē slāpes ar šo gardo dzērienu!
16.sep 2023
Ja jums gatavojot ēst receptē teikts, ka nepieciešamas paniņas, bet tās aizmirstāt iegādāties, tad nesatraucieties, jo paniņas pavisam vienkārši varat pagatavot pats.
15.sep 2023
Šis būs lielisks dzēriens kuņģa un zarnu veselībai! Šādu skābpiena un šķiedrvielām bagātu dzērienu var baudīt gan kā brokastu dzērienu, gan launagu, gan veselīgu desertu, akcentē uztura speciāliste Liene Sondore.
13.sep 2023
Šī būs pavisam vienkārša recepte, kā ātri iemarinēt gurķus, lai tos varētu baudīt jau nākamajā dienā!
12.sep 2023
Izmēģini šo ātro kabaču marinādes recepti. Būs gardi!
11.sep 2023
Šefpavārs Raimonds Zommers dalās ar viegli un ātri pagatavojamu tortiljas picas recepti!
8.sep 2023
Augusts ir viens no vasaras ražīgākajiem mēnešiem - ienāk raža ne tikai dažādiem dārza augļiem, bet arī sezonālajiem dārzeņiem. Augustā īpašu uzmanību izpelnās tieši tomātu raža, pie tam, tomāti ir vieni no visbiežāk galdā celtajiem dārzeņiem, kas iemīļoti visa gada garumā. Šefpavārs Raimonds Zommers par godu plaukstošajai tomātu sezonai, dalās ar recepti, kur likt lietā tomātus!
7.sep 2023
Parasti, apēdot arbūzu, tā mizas mēs izmetam atkritumu urnā. Izrādās, ka tā nevajadzētu darīt, jo arī tās var ēst jeb precīzāk iemarinēt.