Virtuvē

6.sep 2023
Šefpavāre Silvija Fontaina nosauc, viņasprāt, pareizāko veidu, kā sagatavot dārzeņus ziemas krājumiem. 
5.sep 2023
Izmēģiniet šo marinēto sīpolu gredzenu recepti! Process būs pavisam vienkāršs, kā arī sīpolu pagatavošanā nav nepieciešams daudz dažādu sastāvdaļu!
4.sep 2023
Ikkatrai mājsaimniecei un mājsaimniekam, kas vasaras izskaņā un rudens sākumā aktīvi rūpējas par ziemas krājumu sagatavošanu, ir dažādas īpašas receptes, kā iemarinēt dārzeņus. Šefpavāre Silvija Fontaina nosauc, kādas garšvielas ieteicams izmantot dārzeņu marinēšanā.
3.sep 2023
Vai zinājāt, ka rabarberus var iemarinēt? Šī vienkāršā recepte ir lielisks veids, kā baudīt rabarberus visas sezonas garumā.
2.sep 2023
Vai esat kādreiz ēdis marinētus zaļos ķiršu tomātiņus? Ja atbilde ir nē, tad izmēģiniet šo recepti! Būs gardi!
1.sep 2023
Šis ir īstais laiks, kad novākt mazdārziņā izaudzēto un parūpēties par ziemas krājumiem. Daudzās mājās šobrīd norit aktīva konservēšanas sezona. Šefpavāre Silvija Fontaina savā "Feasting at Home" mājaslapā nosauc dārzeņus, kuri būs īpaši gardi, ja tos iemarinēsiet.
1.sep 2023
Septembra sākums jau ierasti ieskandina jauno mācību gadu, kad ikviens steidz sagatavot pēdējos skolas piederumus un iejusties mācību gada ritmā.
31.aug 2023
Pavisam viegla un ātra marinēto biešu recepte. Šādi pagatavotas bietes varēsiet baudīt pavisam neilgi pēc to pagatavošanas!
29.aug 2023
Šis ir īstais tomātu laiks. Ja jums mazdārziņā izauguši lērums ķiršu tomātu un nezināt, ko ar tiem iesākt, izmēģiniet šo recepti!
28.aug 2023
Atsvaidzinoša kūka ar vasaras ogām vai augļiem. Šajā receptē ir izmantotas upenes, taču tikpat labi var izmantot arī avenes, zemenes, plūmes vai arī persiku, bumbieru, ābolu šķēlītes.
27.aug 2023
"Rimi" veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iesaka izmēģināt viņas iecienītu vakariņu recepti - pilngraudu makaronus ar olu un dārzeņiem.
26.aug 2023
Zaļumi ledusskapī mēdz visai ātri savīst. Lai palēninātu šo procesu un zaļumi ilgāk saglabātos svaigi, izmēģiniet šo pavisam vienkāršo triku.
23.aug 2023
Vai esi kādreiz aizdomājies par to, ka skumbrija var veidot izcilu garšu salikumu kopā ar kvinoju? Uztura speciāliste Olga Ļubina iesaka nobaudīt šo garšu salikumu!
23.aug 2023
Ražas pilnbriedā mēs steidzam svaigos produktus konservēt, lai ziemā būtu ar ko mieloties. Eksperti norāda, lai konservējumi nesabojātos, ir jāseko līdzi šiem pieciem noteikumiem.
20.aug 2023
Uztura speciālistes Olgas Ļubinas vakariņu recepte - dārzeņi ar vistu.
18.aug 2023
Ar gardu medus panna cottas recepti dalās igauņu šefpavāre Merlina Vetika.
15.aug 2023
Vasara mūs dāsni apdāvina ar dāžadām ogām un augļiem, ko nereti izmantojam ievārījumu pagatavošanai. Tomēr, lai ievārījuma pagatavošana neizvēršas nepatīkamā pieredzē, blogs Gardēži.lv apkopojis desmit padomus, kā ievārījumu gatavot gudri.
14.aug 2023
"Fotografiska Tallin" restorāna šefpavāre Merlina Vetika iesaka izmēģināt, ko jaunu un nebijušu - tataki steiku ar marinētiem dārzeņiem.
13.aug 2023
Aromātisks un gards alus, kas baudīts kopā ar sieru, iederēsies gan svētku galdā, gan ikdienā – tiekoties ar draugiem, atpūšoties piknikā vai pavadot laisku vakaru pie TV. Mūsdienās pasaulē sastopamas vairāki simti dažādu alus šķirņu. Tās atšķir pēc krāsas, dzidruma, aromāta, garšas, stipruma un vēl vairākiem faktoriem. Vienlaikus pasaulē ir vairāki tūkstoši dažādu siera šķirņu ar atšķirīgu sastāvu, sensorajām īpašībām un tehnoloģiskā procesa īpatnībām. Kā šajā klāstā neapjukt un izvēlēties labāko alus un siera veidu saderību? Skaidro “Mežpils alus” vēstnesis Edgars Magons.
11.aug 2023
Ja jūsu mazdārziņā izaugusi varen liela gurķu raža un vairs nezināt, ko ar tiem iesākt, tad mums ir ideja! Pagatavojiet gurķu ievārījumu.
10.aug 2023
Vasaras izskaņa nereti ir laiks, kad daudzi steidz sasaldēt augļus, ogas un dārzeņus, lai tos baudītu arī gada drēgnajos mēnešos. Kā sagatavot saldētavu jaunu produktu sasaldēšanai un ko ņemt vērā pirms produktu saldēšanas – padomos dalās “LG Electronics” eksperts Andris Kalniņš.
9.aug 2023
Izmēģini sātīgo, bet tai pat veselīgo cūkgaļas filejas recepti, kuru iesaka nobaudīt uztura speciāliste Olga Ļubina.