RECEPTE: Slinkais lavaša, desas un siera sacepums

© Pixabay

Sātīgs sacepums jeb pīrāgs ar zeltainu garoziņu un bagātīgu pildījumu – tikai nedaudzas sastāvdaļas un ietaupīts laiks, jo nav jāgatavo mīkla.

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Sastāvdaļas

  • 1 tējkarote augu eļļas
  • 3 olas
  • 2 ēdamkarotes lavaša
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • 2 plānas lavaša loksnes
  • 200 g desas
  • 200 g siera

Pagatavošana

1․ Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °С. Cepšanas formu ieziež ar eļļu.

2․ Olas un krējumu sakuļ ar slotiņu, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Lavašu sagriež nelielos gabaliņos.

3․ Desu un sieru sarīvē uz rupjas rīves vai sagriež mazos kubiņos.

4․ Dažus lavaša gabaliņus pamērcē olu maisījumā un liek formā plānā kārtiņā. Pārkaisa ar sieru un desu.

5․ Kārtas atkārto, kamēr pietiek sastāvdaļu. Pēdējai kārtai jābūt sieram.

6․ Cep 20 - 30 minūtes, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS SACEPUMU RECEPTES!

Virtuvē

Halovīna vakars ir laiks, kad ļaut vaļu savām bailēm, lai visu pārējo gadu tās netraucētu, un pielabināt izsalkušos mošķus ar visādiem gardumiem. Tāpēc  kūku meistare un pavārgrāmatu autore Anna Panna kopā ar meitiņu Hannu un šefpavāru Normundu Baranovski piedāvā dažas spokainas Halovīna našķu receptes.

Svarīgākais