Ina Zelča / Autori

10.dec 2012
Ikdienas ēdienkarti, izvēloties otro ēdienu, gaļu un salātus, visbiežāk mēdzam papildināt ar kartupeļiem, griķiem, makaroniem vai rīsiem. Der atcerēties, ka no rīsiem var pagatavot visdažādākos ēdienus, izvēloties tos ne vien otrajam ēdienam, bet arī salātiem, putrām, saldajiem, risoto un daudziem tik iecienītajiem suši.
photo_camera
7.dec 2012
Viesnīca Light house Jūrmala, kas izvietojusies pašā Baltijas jūras krastā, savu veidolu radusi līdzīgu kā īstam lielam kuģim, kas ceļo pa plašo pasauli, piestājot skaistās un interesantās dažādu valstu piestātnēs.
3.dec 2012
Bieži vien saldumus uzņemam pārspīlētā daudzumā vai apjomā. Pusdienās tiek ēsti salāti, zupa, otrais ēdiens un saldais. Saldēdiens pienākas, un vēl jo labāk, ja dzīvesveids ir aktīvs. Problēma rodas tad, ja viss izmantojamais uzturā kļūst salds. Ēdienkartē svarīga ir daudzveidība un mērenība.
3.dec 2012
Apmēram pirms desmit gadiem sabiedrisko attiecību speciālists Ēriks Matulis savā īpašumā ieguva nelielu divistabu dzīvokli hruščovkā, kurā kopā ar sievu Kristīni un meitu Līvu mitinās kopš laika, kad Latvijā sākās ekonomiskā krīze.
29.nov 2012
Sniedze Milere Dzirkale ir prasmīga gaļas ēdienu, arī medījumu, gatavotāja, viņai patīk ģimenei sarūpēt dažādus interesantus konservus ziemai. «Tas man ir iegājies kopš bērnības. Tā kā kūkas mums ne pārāk garšo, tad ar cepšanu neaizraujos,» atzīst Sniedze.
26.nov 2012
Pareģe Linda Elizabete Sterniņa, iespējams, ir viena no jaunākajām šīs jomas lietpratējām Latvijā. «Sešdesmitgadīgai zīlniecei ir sava stereotipiskā domāšana un dzīves bagāža, kuras man nav. Ir klienti, kas zina manu vecumu, un tieši tas viņus piesaista,» atzīst Linda.
16.nov 2012
Mārtiņdienas noskaņā Rīgas Centrāltirgū pirmo reizi aizritēja Gardās dienas, kurās piedalījās apmēram 300 tirgotāju, kurus varēja atpazīt pēc speciālas šo dienu uzlīmes tirdzniecības vietās. Viņi piedāvāja interesentiem degustēt garšīgus ēdienus un produktus, ko var izmantot savā virtuvē mājās.
14.nov 2012
Ja vien cilvēks neuzskata, ka pīrāgos jābūt tikai un vienīgi gaļai, tad doma par kāpostu pīrāgu viņam varētu patikt.
9.nov 2012
Makaronu izstrādājumu veikalu plauktos ir bezgala daudz, tie ir ar dažādu formu. Šodien piedāvājumā ir makaroni, ko ražo no rupja maluma miltiem un kuros ir daudz balastvielu.
7.nov 2012
Pie salātiem vai gaļas esam pieraduši izvēlēties piedevas – kartupeļus, rīsus, griķus vai makaronus. Pirmajā mirklī var šķist, ka piedevas ir kaut kas nenozīmīgs un mazsvarīgs, taču arī tās ir svarīga un īpaša maltītes sastāvdaļa.
photo_camera
2.nov 2012
Pirms sešiem gadiem ceļojumu aģentūras Travel art vadītāja Inese Krūmiņa ar ģimeni no paziņām iegādājās zemi ārpus Rīgas un uzsāka mājas būvniecību, kopīgi ar arhitekti Katrīnu Kotello izstrādājot projektu.
31.okt 2012
Ēdiens bez mērces bieži vien zaudē daļu no savas garšas vērtības. Ne velti mērču gatavotājiem pavāru saimē piešķir īpašu statusu. Protams, mērces nereti asociējas ar padomju laika raksturīgo tumīgu miltu un krējuma vai piena kombināciju, ko pasniedza kā piedevu pie otrā ēdiena.
photo_camera
23.okt 2012
Pēc vecāku iniciatīvas izveidotajai Brīvajai Māras skolai, kas ir Tautskolas 99 Baltie Zirgi pēc skaita ceturtā atvērtā filiāle, filozofija ir vispirms veidot bērnu kā personību, bet zināšanu ieguve ir sekundārais.
20.okt 2012
Augļi jebkurā gadalaikā ieņem nozīmīgu vietu ēdienkartē, jo tie ir ne vien garšīgi, saldi, bet bagāti ar vitamīniem, organiskajām skābēm, pektīnvielām, minerālvielām, šķiedrvielām un citām vērtīgām lietām. Tajos ir ogļhidrāti, kas viegli pārstrādājas.
12.okt 2012
Rīdziniece Sarmīte Klūga pirms divarpus gadiem atradusi jaunu vaļasprieku – sākusi cept maizi. Par to viņa var pateikties iespējai dzīvot lauku mājā, kur bija saglabājusies veca maizes krāsns.
photo_camera
8.okt 2012
Starptautiskajā mēbeļu un interjera izstādē Baltic Furniture 2012, kas norisinājās no 4. līdz 7. oktobrim Ķīpsalā, galvenais motīvs ir reprezentēt kvalitatīvas un funkcionālas Baltijā ražotas mēbeles un interjera priekšmetus mājai, birojam un dārzam.
8.okt 2012
Šķiet, uz jautājumu, kā marinēt gaļu, atbilde ir zināma un vienkārša, tāpat kā uz jautājumu, kāpēc tā vajadzīga. Protams, tāpēc, lai mīkstinātu gaļu, piešķirtu tai īpašu garšu un aromātu jau pirms cepšanas.
photo_camera
5.okt 2012
Atpūtas komplekss Kapteiņu osta ar viesnīcu, kapteiņu un ziedu namiņiem un jahtklubu izvietojies Baltijas jūras krastā. Jūras klātbūtne, svaigs gaiss un plašā teritorija piešķir šai vietai savu pievienoto vērtību.
2.okt 2012
Noteikti būs tikai retais, kurš ne reizi nebūs rokās paņēmis kārtis un vēlējies vismaz pamēģināt izzīlēt sev nākotni. Pareģe Linda Elizabete Sterniņa uzrakstījusi grāmatu Lenormanas jaunkundzes spēle, kas veltīta slavenajai franču gaišreģei Marijai Lenormanai. Grāmata šogad nāca klajā un darbojas kā rokasgrāmata zīlēšanā.
1.okt 2012
Ja brokastīs izvēlas apēst kādu maizes šķēli, tad visticamāk uz tās tiek uzziesta plāna kārtiņa sviesta vai margarīna.
photo_camera
28.sep 2012
Viesojoties senatnīgajā un pagātnes noslēpumiem bagātajā Kukšu muižā Tukuma novadā, rodas sajūta – tāda tā bijusi te vienmēr. Majestātiska, stipra un ar savu smaržu.
23.sep 2012
Brokastīs brīvdienās vai arī darbdienu rītā nereti sakārojas pēc plānām pankūkām, ko lietpratēji, cepot uz pannas, prot meistarīgi apmest gaisā. Gatavojot šāda veida pankūkas, ir priekšrocība – tās var papildināt ar ievārījumu, krējumu vai atvēlēt mazliet vairāk laika, lai pagatavotu pildījumu no biezpiena, maltās gaļas, sēnēm, zivīm, ar dažādiem dārzeņiem, piemēram, brokoļiem un sieru.