Bonjour, mes amis! Francijas vakaram būt!

6.lapa

Un tagad par vīnu

Sāksim ar to, ja dzīvojat Rīgas centrā, tad viena no labākajām vietām, kur iegādāties vīnu, ir Noble wine uz Elizabetes ielas. Tur ir ne tikai fantastiska vīna izvēle, bet arī tik draudzīgi, izpalīdzīgi un zinoši darbinieki. Es vienmēr dodos tur un izstāstu par savām vēlmēm, noskaņojumu un plānoto maltīti, un tad gan Voldemārs, gan Elza māk atrast perfektus vīnus, kas vakara viesībām vai pusdienām ar ģimeni ir kā punktiņš uz i. Šoreiz lūdzu piemeklēt 3 pieskaņotus vīnus gan salātiem, gan liellopam, gan desertam.

Pouilly-Fuisse “Clos Marie”, 2021 (29,00 €, Noble wine). Šis vīns nāk no Dienvidburgundijas, Francijas. Tas ir gana svaigs, lai to baudītu pie pusdienām uz terases, kā arī pietiekami apaļš un augļains, lai to baudītu pie vakariņām ar citrusaugļu salātiem. Tā aromātā jūtami dzeltenie āboli, citrusi, vaniļa un ziedi.

”Le Fouleur”Bourgogne, 2019 (23,50 €, Noble wine). Vīnu izvēlējos pievienot otrajam ēdienam gatavošanas procesā, jo oriģināli beef bourguignon receptē vīnam ir jānāk no Burgundijas reģiona, bet droši var piemeklēt kādu ekonomiskāku alternatīvu. Šim sarkanvīnam ir intensīva un piesātināta garša, kaut te jāpiebilst, ka tas sastāv no Pinot Noir vīnogām un noteikti nav jāsagaida Amarone pārbagātība. Aromātā meža un violetās ogas.

Riesling Erdener Treppechen Auslese Fruchtsuss, 2016 Demi (31.00 €, Noble wine). Šis Mozeles desertvīns ir ar medainu aprikožu, ābolu garšu, kas lieliski saderēs ar desertu. Lai gan mēs reti kad galdā ceļam desertvīnus, šad tad ir vērts pamēģināt. Tas ir patīkams nobeigums vakaram un noteikti viesiem paliks atmiņā.

Cerams, ka jums izdosies neaizmirstams franču vakars!

Bon appétit et bien s’amuser!

Svarīgākais