Kraukšķīgas un debešķīgi gardas piparkūkas ar apelsīnu garšu! Sagatavo mīklu vismaz dienu iepriekš un ļauj tai atdzist ledusskapī. No šī daudzuma iznāk aptuveni 90 cepumi
Sastāvdaļas
Nomazgā un labi nosusina apelsīnu. Smalki sarīvē uz rīves.
Pagatavo sīrupu, lēni kausējot cukuru uz nelielas uguns līdz tumši brūnai krāsai. Vēlams sīrupu nemaisīt, lai tas izkūst dabiski un sīrupā neveidojas karameles gabaliņi. Cukura kausēšana jāveic ļoti uzmanīgi, jo karsta sīrupa temperatūra ir virs simts grādiem un, nokļūstot uz ādas, tas izraisa ļoti nepatīkamus apdegumus. Sīrups ir gatavs, kad tā krāsa kļūst nedaudz tumšāka, nekā vēlies gatavas piparkūkas, bet ir svarīgi sīrupu nesadedzināt, citādi gataviem cepumiem būs nepatīkama deguma piegarša.
Liek katliņā sarīvēto apelsīnu, pievieno sviestu, sīrupu, cukuru un Santa Maria garšvielu piparkūkām. Uzvāra un pēc tam ļauj atdzist.
Pievieno olu un sarīvētu apelsīna miziņu, visu labi samaisa.
Samaisa cepamo sodu un miltus, tad pievieno šķidrās sastāvdaļas. Visu labi samīca, līdz iegūst viendabīgu, vijīgu mīklu.
Piparkūku mīklu nepieciešams vismaz vienu dienu atpūtināt ledusskapī, citādi to nevarēs labi izrullēt.
Uzsilda krāsni līdz 175 °C.
Izrullē mīklu un izgriež vai ar formiņām izveido piparkūkas, liekot tās uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep cepeškrāsns vidējā nodalījumā aptuveni 8 minūtes.