Cik reižu drīkst atkārtoti izmantot cepamo papīru?

© unsplash.com

Pergamenta papīram jeb cepamajam papīram ir daudz noderīgu funkciju, lai gan to parasti izmanto tikai cepšanai. Keitija Rozenhausa, konditore ar vairāk nekā 15 gadu pieredzi, pastāstīja “Southern living”, cik reižu drīkst izmantot cepamo papīru un kādi ir tā veidi.

Cepamais papīrs ir nepiedegošs papīrs, kas apstrādāts ar silikonu. Pateicoties tam, tas kļūst ūdensizturīgs un var izturēt augstu temperatūru. Tas ir izgatavots no celulozes šķiedrām, kuras pēc tam tiek apstrādātas, lai izveidotu aizsargkārtu.

unsplash.com

Ar ko cepamais papīrs atšķiras no folijas?

Cepamais papīrs ir drošs cepeškrāsnī līdz 230 grādiem. Tas nav lipīgs un ir ūdensnecaurlaidīgs, tāpēc ir ideāli piemērots cepšanai.

Alumīnija folija ir mitrumizturīga un karstumizturīga, bet nav nelīpoša. Tā ir piemērota grilēšanai, bet nevar aizstāt cepamo papīru.

Vai cepamo papīru var izmantot atkārtoti?

Keitija skaidro, ka maiznieki, kad vien iespējams, atkārtoti izmanto cepamā papīra loksnes - tas ietaupa naudu un samazina atkritumu daudzumu. Lai gan cepamais papīrs parasti ir paredzēts vienreizējai lietošanai, atbilstošos apstākļos to var izmantot arī atkārtoti.

Lai papīrs būtu tam piemērots, uz tā nevajadzētu būt taukainiem traipiem, lieliem apdegumiem vai plīsumiem. Svarīgs ir arī gatavotā ēdiena veids - pēc mīklas cepšanas var cept cepumus uz cepampapīra, tomēr pēc laša gatavošanas to diezin vai gribēsies darīt.

Ja pēc liela karstuma tas kļūst tumšāks vai apdeg malās, tad arī labāk to izmest.

unsplash.com

Kā pareizi atkārtoti izmantot cepamo papīru?

Lai maksimāli izmantotu tā nepiedegošās un karstumizturīgās īpašības, ņemiet vērā šos padomus!

Noslaukiet - ja uz jūsu cepamā papīra nav tauku traipu, bet ir drupatas vai ēdiena gabaliņi, vienkārši noslaukiet to ar sausu papīra dvieli vai drānu.

Pilnīgi atdzesējiet - pārliecinieties, vai cepamais papīrs ir pilnībā atdzisis, pirms ievietojat to kopā ar citām loksnēm uzglabāšanai.

Novietojiet slāņus uz cepešpannas - lai izlietotais papīrs būtu kārtīgs un vienmērīgs, salieciet loksnes uz tīras cepešpannas.

Izvairieties no garšu sajaukšanas - papīrs, ko izmanto cepumiem, jāizmanto citai deserta partijai, un loksnes, ko izmanto sāļiem izstrādājumiem, jāuzglabā atsevišķi.

Cepiet, pēc tam izmantojiet uzglabāšanai - palieliniet cepamā papīra lietderību, cepot uz tā un pēc tam sagriežot to likšanai starp cepumiem vai iesaiņojot pārtiku īslaicīgai uzglabāšanai.

Ja neizmantojat cepamo papīru vai meklējat alternatīvu, silikona paklājiņš ir lielisks risinājums - to var mazgāt un lietot daudzas reizes, tomēr jāņem vērā, ka laika gaitā tas var absorbēt smakas vai kļūt netīrs.

Dzīvesstils

Noteikti pagatavojiet šo ēdienu! Grilēta šķiņķa un siera burrito ir garšīgs meksikāņu ēdiens, ko ir viegli pagatavot mājās. Pilnīgi visiem patiks šī uzkoda. Tas ir ātri, viegli un lēti pagatavojams.

Svarīgākais