Kāpēc neēdam tītara olas?

© Foto: pixabay.com

Visticamāk, nekad mūžā neesat ēdis tītara olu, taču, ja jūs to darītu, zinātu, ka tās garša ir vairāk vai mazāk identiska vistas olai, bet ir nedaudz krēmīgāka. Tā ir arī nedaudz lielāka par vistas olu un daudz vērtīgāka, nodrošinot divreiz vairāk kaloriju un uzturvielu.

Tas teorētiski padarītu to par apsveicamu papildinājumu brokastu galdam, īpaši tiem, kam nepieciešams proteīns. Tad, kāpēc lielveikalu plauktos nav tītara olu, iespējams, ar nedaudz drausmīga tītara talismanu uz logotipa? Vai ir kāds likums pret to vai kas? Nē: tītara olu ražošana nav tik ekonomiska kā vistu olas, secina thetakeout.com.

Foto: pixabay.com

Vistas praktiski ir olu dējmašīnas: vairums labu olu dējēju dēj aptuveni 250 olas gadā, bet to skaits var pieaugt pat līdz 300. Savukārt tītari dēj aptuveni 100 olas gadā — ja sarēķina, tad tas ir daudz mazāk nekā 250 olas gadā, bet nepieciešams vairāk barības.

Foto: pixabay.com

Ja atrodat kādu vietu, kur pārdod tītaru olas, nebrīnieties, ja būs jāmaksā diezgan dārgi.

Citas putnu olas varētu būt lētākas

Ja meklē alternatīvu vistu olām, tad ir dažas dažādas putnu sugas ar olām, kuras ir vieglāk iegūt nekā tītaru; piemēram, paipalu olas. Lai gan paipalu olas ar raibajām čaumalām un mazo izmēru var nebūt ideāli piemērotas, lai aizstātu vistu olas tomēr tās pašas par sevi ir diezgan garšīgas, un tās izmanto slaveni šefpavāri, piemēram, Gordons Remzijs un Džeimijs Olivers kā garnējumu vai uzkodu.

Paipalu olas / Foto: pixabay.com

Ja vēlaties kaut ko sirsnīgāku un saturīgāku, var izvēlēties pīļu olas, kas ir lielākas par vistu olām (lai gan ne tik lielas kā tītara olas) un nodrošina bagātīgu, krēmīgu garšu.

Pīļu olas / Foto: pixabay.com

Ir arī zosu olas, taču tās var būt pat grūtāk iegūt nekā tītaru olas, jo dažas zosis dēj tikai 40 olas gadā.

Zosu olas / Foto: pixabay.com

Neatkarīgi no tā, kāda veida olas izmantojat, vienmēr ir svarīgi būt uzmanīgiem. Kā liecina atgādinājums pat pīļu, paipalu un zosu olas ir neaizsargātas pret salmonellu. Tāpēc, ja dažas no tām nonāk jūsu rokās, noteikti pagatavojiet tās ļoti rūpīgi.

Svarīgākais