Dzīvojam skaisti

23.okt
Ķirbis ir ne tikai rudens simbols, bet arī neticami veselīgs produkts. No tā gatavo putras, zupas, sautējumus, sukādes un sulas. 
23.okt
Virtuves huligāns Pipars ir pazīstams ar savu mērķtiecību un lielajām darba spējām. Tam par piemēru var minēt viņa jaunāko lolojumu – labdarības kafija.
22.okt
Šis pīrāgs lieliski apvieno apelsīnu garšu, žāvētu aprikožu saldumu un pūdercukura vieglo maigumu. Tas ir ļoti vienkārši pagatavojams, un noteikti varēsiet pārsteigt ar šo gardo desertu.
21.okt
Mēs jau zinām, ka ķiploki ir neticami veselīgs ēdiens, bet vai esat kādreiz aizdomājušies, cik veselīgi tie patiesībā ir? Izrādās, ka uztura eksperti ķiplokus uzskatīta par superēdienu, un tas ir pamatota iemesla dēļ.
21.okt
“Ja bērns ir izvēlīgs ēdājs, uzkodas un ēdienreizes var radīt lielu stresu vecākiem, īpaši vecvecākiem. Tāpēc, ja ģimenē ir izvēlīgs ēdājs, ir padomi, ko izmantojot, ikdiena manāmi uzlabosies. Tas atvieglos arī finansiālo pusi ģimenē,” raksta extension.usu.edu.
20.okt
“Mākslīgie saldinātāji ir mazkaloriju cukura aizstājēji, kas atrodami daudzos pārtikas produktos. Cukuru saturošu pārtikas produktu aizstāšana ar pārtikas produktiem un dzērieniem, kur ir mākslīgie saldinātāji, ir viens no veidiem, kā samazināt patērētā pievienotā cukura daudzumu, taču mākslīgajiem saldinātājiem ir arī mīnusi,” uzsver extension.usu.edu.
19.okt
Daudzi kļūst par vegāniem, jo diēta bez dzīvnieku izcelsmes produktiem, piemēram, gaļas, zivīm, piena produktiem un olām, ir ētiska un videi draudzīga.
18.okt
Šī recepte tiem, kam apnicis no rīta ēst putras un ceptas olas – dažādosim rīta ēdienkarti un pievienosim tai austrumniecisko ēdienu šakšuku, kas lieliski iederēsies gan ģimenes, gan vecpuiša brokastīs. Šakšuka parasti pasniedz ar karstu maizi un svaigu dārzeņu salātiem.
18.okt
Runājot par veselīgiem graudaugiem, lielākā daļa cilvēku uzreiz iedomājas par auzu pārslām un griķiem. Tomēr ir vēl vieni graudaugi, kas jāēd vismaz reizi nedēļā, īpaši sievietēm.
17.okt
Pagatavo 15 minūtēs. Lavaša aploksnes var pagatavot ar jebkuru pildījumu. Tas viss ir atkarīgs no gaumes un fantāzijas lidojuma. Recepte lavaša aploksnēm - ar šķiņķi, sieru un dārzeņiem.
16.okt
Bagātīga, garšīga barbekjū mērces recepte, ko var pagatavot tikai 10 minūtēs. Vienkārši sajauciet visas sastāvdaļas blenderī un izbaudiet pārsteidzošo garšu.
15.okt
Ja ēst gatavošanai ir izmantotas tikai saulespuķu vai olīveļļu, tad laiks izmēģināt jaunas garšu kombinācijas. Piemēram, linsēklu eļļa ir lieliski piemērota mērcei. Tā ir laba locītavām, smadzenēm un sirdij.
14.okt
Lai pagatavotu sviestmaizes, izmanto baltmaizi vai īpašu sviestmaižu grauzdiņus. Var ņemt maizi ar dažādām sastāvdaļām: graudiem, riekstiem vai kaltētu dārzeņu vai augļu gabaliņiem. 
13.okt
“Čatnijs ir tāds ēdiens, kas garšīgs ir tikai atdzesēts un kādu laiciņu pastāvējis. Kamēr čatnijs gatavosies, būs ļoti dīvaina smarža un izskats arī diezgan dīvains. Man vienā brīdī bija pat bail pagaršot. Bet, kad atdziest, tas ļoti labi garšo pie uzkodām, kā papildmērce sendvičos vai burgeros, ar cepeti,” iedrošina virtuves huligāns Pipars.
12.okt
 Apnikuši tradicionālie svētku salāti? Tad pievērs uzmanību šiem salātiem. “Tie ir ļoti latviski, jo gan vista, gan siers latviešiem ir raksturīgi, un maize ir nacionālais ēdiens. Latvietis bez maizes nav latvietis,” secina virtuves huligāns Pipars.
12.okt
Marinēti dārzeņi bieži ir ēdienkartē un tiek ēsti gan ziemā, gan vasarā. Ko darīt ar šķidrumu no burkas pēc tam, kad visi dārzeņi ir apēsti? Daudzi droši vien to vienkārši izlej. Taču profesionāļi iesaka izmantot pārpalikušo marinādi.
11.okt
Tofu sojas siers jau sen ir atzīts par vienu no galvenajiem produktiem simtgadnieku uzturā. Tradicionāli izgatavots no sojas pupiņām un šķidruma, kas paliek pēc sāls izskalošana no jūras ūdens (nigari), šis augu proteīns satur visas neaizvietojamās aminoskābes, kas atrodamas gaļā, mājputnu gaļā, zivīs, olās un piena produktos.
10.okt
Ir diezgan grūti pagatavot skaidru, bagātīgu un garšīgu buljonu, ja nezin galveno noslēpumu. Mājsaimnieces bieži gatavo zupas, izmantojot gaļas buljonu. Protams, katram ir sava unikālā ideālā recepte, taču daudzas mājsaimnieces nezina, kādā ūdenī vārīt gaļu, lai tā būtu garšīga.
9.okt
Ideja pāriet uz augu bāzes produktiem izplatās visā pasaulē – uz augu bāzes veidota diēta ir pilnīgi brīva no jebkāda veida dzīvnieku izcelsmes produktiem, dzīvnieku blakusproduktiem vai tam, kas pat tikai pieskāries dzīvniekam. Augu bāzes alternatīvas tagad ir padarītas viegli pieejamas un ir ļoti pieprasītas.
9.okt
Jaunavām ieteicams cept franču maizi, bet Mežāžiem – kanēļa un rozīņu maizi. Kāda maize piestāv katrai zodiaka zīmei? Kāda maize vai konditorejas izstrādājums ir jāgatavo atkarībā no zodiaka zīmes, raksta tasteofhome.com.
8.okt
Jūs varat novērst pārtikas izšķērdēšanu savās mājās, veicot nelielas izmaiņas pārtikas iegādes, uzglabāšanas un ēšanas veidā. Kā veikt inventarizāciju virtuvē, sagatavot ēdienreižu plānu nākamajai nedēļai un izveidot pārtikas preču sarakstus pirms došanās iepirkties? Šie ir jautājumi, uz kuriem meklēsim atbildes.
7.okt
Farfalle pasta ar kotletēm un spinātu mērci ar grauzdētiem aunazirņiem ir garšīgs ēdiens, kas patiks visai ģimenei. Šī makaronu, gaļas bumbiņu un garšīgas mērces kombinācija padarīs pusdienas neaizmirstamas.