Alumīnija folija ir produkts, ko var droši atkārtoti izmantot virtuvē, neradot nekādas bažas par drošību - tādā veidā ietaupīsiet naudu un arī nodrošināsiet mazāk atkritumu rašanos, raksta “The Takeout”.
Izdevumā apgalvots, ka alumīnija foliju var droši izmantot atkārtoti arī pēc tam, kad tā ir izmantota ēdiena gatavošanai virtuvē un uz tās parādījušies dažādu krāsu traipi.
Alumīnija krāsas maiņa ir normāla parādība, teikts publikācijā. Tas notiek alumīnija un skābekļa reakcijas dēļ. Skābeklim un alumīnijam jāreaģē, veidojot alumīnija oksīda slāni uz folijas virsmas, kas palīdz folijas pārtiku padarīt drošu.
Tādi faktori kā saules gaisma, mitrums un augsta temperatūra, piemēram, cepeškrāsnī, var izraisīt alumīnija folijas krāsas maiņu, taču no tā nav jābaidās.
Varat mēģināt mazgāt foliju, lai noņemtu dažus traipus, vai arī varat vienkārši izmantot otru pusi, jo nav svarīgi, kura folijas puse pieskaras ēdienam.
Vēl viens veids, kā atkārtoti izmantot alumīnija foliju, ir pēc mazgāšanas no stikla traukiem noņemt ūdens traipus. Šis materiāls ir ideāli piemērots arī čuguna pannu tīrīšanai. Folijas bumbiņa palīdzēs noņemt noturīgu rūsu, atjaunojot čugunu tā sākotnējā stāvoklī.
Izmantojiet arī foliju dārzā, lai aizsargātu augus no kukaiņiem. Lai to izdarītu, salokiet vai sagrieziet to sloksnēs un aptiniet ap auga pamatni, lai kukaiņi pa to nevarētu uzrāpties.
Vēl viena vieta, kur izmantot iepriekš izmantoto foliju, ir uz ogļu grila. Ja zem oglēm novietosiet foliju, vēlāk būs vieglāk sakopt pelnus un gružus - vienkārši ietiniet tos folijā un izmetiet!