Kāpēc nedrīkst izmantot foliju, lai uzglabātu pārtiku, un ko eksperti iesaka izmantot tās vietā

© Pixabay.com

Ja pēc bagātīga svētku galda vēlamies saglabāt pāri palikušo ēdienu, nereti izmantojam foliju - tajā ietin ēdienu vai arī to izmanto trauku nosegšanai. Tomēr eksperti brīdina, ka folija virtuvē patiesībā var nodarīt vairāk ļauna nekā laba. Ko izmantot tās vietā? Iesaka “The Sun”.

Pārtikas zinātnieki ir pārliecināti, ka folijā ietītai pārtikai ir lielāks risks inficēties ar bīstamām baktērijām, un tās vietā daudz labāk ir izvēlēties plastmasas vai stikla izstrādājumus.

Dr. Zakarijs Kārtvigs brīdina, ka, izmantojot alumīnija foliju, "nevar izveidot pilnīgi hermētisku blīvējumu, jo tā pēc būtības nav lipīga".

Viņš arī pastāstīja, ka alumīnija folija “nepilnīgi pieguļ virsmām” atšķirībā no plastmasas ēdiena traukiem vai noslēdzamiem plastmasas maisiņiem, kas neļauj pārtikā iekļūt gaisam un skābeklim.

Dr. Zakarijs skaidro, ka alumīnija folijā ietītu pārpalikumu ēšana var izraisīt nopietnu saindēšanos ar pārtiku.

Pexels.com

Arī Lesteras universitātes klīniskās mikrobioloģijas nodaļa mudina cilvēkus pārliecināties, ka, uzglabājot pārpalikumus, viņi vienmēr izmanto hermētiskus konteinerus - lai arī, ievietojot pārtiku ledusskapī, tā tiek glabāta vēsumā, tomēr tā tik un tā ir pakļauta apkārtējās vides ietekmei, kas var novest pie nelabvēlīgu baktēriju veidošanās.

Pastāv “potenciāli dzīvībai bīstamas saindēšanās ar pārtiku” risks, ja neesat pareizi uzglabājis un atkārtoti uzsildījis pārpalikumus.

Ar tipisku ledusskapja temperatūru 3°C līdz 5°C nepietiek, lai apturētu visu bīstamo mikrobu augšanu, tāpēc labāka izvēle var būt pārtikas pārpalikumu sasaldēšana.

“Folija nav paredzēta, lai tajā uzglabātu pārtiku!” uzsver pārtikas speciālisti, aicinot izmantot pārtikai paredzētos uzglabāšanas trauciņus vai “zip lock” maisiņus.

Pexels.com

Lūk, vēl daži ieteikumi, kā pareizi uzglabāt pagatavoto pārtiku.

  1. Izmantojiet hermētiskus traukus - tas palīdz novērst gaisa iedarbību, kas var izraisīt ēdiena bojāšanos. Stikla trauks, kuru var ērti izmazgāt, būs higiēnisks un ilgtspējīgs risinājums.
  2. Marķējiet visu - marķējot pārtiku, tas palīdz sekot līdzi derīguma termiņiem un izvairīties no pārtikas izšķērdēšanas.
  3. Glabājiet līdzīgas preces kopā - tas atvieglo meklētā atrašanu. Izmantojiet ledusskapja sadalītājus vai atkārtoti lietojamus maisiņus, lai palīdzētu organizēt ledusskapi.
  4. Izmantojiet ledusskapi UN saldētavu - izmantojiet saldētavu ilgākai pārtikas produktu uzglabāšanai.
  5. Rotējiet ledusskapja saturu! Novietojiet jaunākas preces aizmugurē, bet vecākās pārvietojiet priekšu. Tas nozīmē, ka varēsiet vieglāk pamanīt pārtikas produktus, kas jāapēd vispirms.

Atceries, kas notika...?

Dzīvesstils

Mandarīni ir neatņemama gada nogales sastāvdaļa. Šie augļi ir garšīgi, sulīgi un atsvaidzinoši, turklāt tie ir arī veselīgi. Mandarīni satur C, B1 un B2 vitamīnus, beta-karotīnu, šķiedrvielas, antioksidantus un daudzas citas vielas. Taču ne viss ir tik rožaini.