Vienkāršs desu un kabaču plovs

© Foto: Depositphotos

Sagatavojiet šo ātro desu, kabaču un rīsu ēdienu tikai 20 minūtēs. Aromāts, garša un bauda - tas ir ideāli piemērots, ja vēlaties kaut ko ātru un vienkāršu.

SASTĀVDAĻAS

100 g basmati rīsu

1 tējkarote augu eļļas

3 desiņas

1 tējkarote fenheļa sēklas, melnā sīpola sēklas vai sasmalcinātas koriandra sēklas

Foto: pixabay.com

1 kabacis, sagriezts

100 g saldētu zirņu

200 ml dārzeņu buljona

piparmētru, lapas noplūktas un smalki sagrieztas

½ mazs ķekars smalki sagrieztu diļļu

2 ēdamkarotes beztauku jogurta

PAGATAVOŠANA

Pāris reizes noskalojiet rīsus, līdz ūdens kļūst dzidrs. Vidējā katliņā ar cieši pieguļošu vāku uzkarsējiet eļļu un apcepiet desas gaļu 2-3 minūtes, līdz tā kļūst kraukšķīga un zeltaina. Iemaisa sēklas un kabaci un cep vēl 2 minūtes uz lielas uguns, lai ūdens no kabača iztvaikotu.

Foto: pixabay.com

Iemaisa nosusinātos rīsus, zirņus, buljonu un pusi sasmalcināto garšaugu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina uguni līdz minimumam un aizver vāku. Vāra 10-12 minūtes, līdz rīsi ir mīksti.

Lielāko daļu atlikušo garšaugu ieliek rīsos. Pasniedz, izkaisot atlikušos garšaugus pa virsu un jogurtu.

Rabarberu un apelsīnu kūkas recepte

Dzīvesstils

Uzziniet, vai esat viens no viņiem. Ir zodiaka zīmes, kas var apburt jebkuru vīrieti, un tāpēc viņiem nav jāpieliek īpašas pūles. Kas ir šīs sievietes?

Svarīgākais