Mannas ābolu kūka

© Foto: publicitātes

Svētdienas ir ne tikai ģimenes, bet arī lutināšanas dienas. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš stāsta, ka sanāks ļoti saldi, ja āboli nebūs skābi.

SASTĀVDAĻAS (4-6 porc.):

160 g pilngraudu speltas kviešu manna “Kotiņi”

175 g cukurs

130 g milti

250 g piens

5-6 skābi āboli

kanēlis

Foto: publicitātes

Pagatavošana:

1.Mannu, miltus un cukuru kārtīgi sajauc kopā. Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež šķēlītēs. Var arī vienkārši sarīvēt un pievienot mazliet citronu sulas, lai saglabā krāsu. ⠀

2.Karstumizturīgā formā ieber apmēram ceturtdaļu no sausā maisījuma. Pa virsu uzlej mazliet piena un uzklāj ābolu kārtu. Pārkaisa ar kanēli, tad uzber pusi no sausā maisījuma, atkal pārklāj ar ābolu kārtu, pārkaisa ar kanēli. Nobeidz ar sauso maisījumu un ābolu kārtu. Tad pārlej ar pienu un vēlreiz pārkaisa ar kanēli. Es vēl pārkaisīju ar muscovado cukuru, bet to var izlaist.

3.Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apmēram 55 minūtes. Ja augša sāk degt, formu var apklāt ar foliju.

4.Kūku var pasniegt gan siltu, gan atdzesētu.

Padoms

Saldējums vai putukrējums tā vien prasās klāt! Nu labi, vēl var pasniegt ar krējumu, bet tas nebūs tik smalki.

Dzīvesstils

Cilvēki ir mēģinājuši cīnīties ar vecumu tik ilgi, cik vien pastāv civilizācija, un simtiem gadu ilgajā vēsturē mūsu senči bija gatavi izmantot jebkurus trikus, lai pēc iespējas ilgāk saglabātu jaunību.

Svarīgākais