Tev sanāks! Uzcep kārdinošu ābolu pīrāgu

© Pixabay

Tev patīk našķoties un palutināt sevi ar dažādiem kārumiem? Taču no augļu klāsta priekšroku dod āboliem un tie visvairāk tev iet pie sirds? Tad netērē lieki laiku un pagatavo sev, savai ģimenei un draugiem debešķīgu ābolu pīrāgu. Garantējam, ka roka tā vien stiepsies pēc vēl viena gabaliņa.

Tev nepieciešams:

  • stikla trauks cepšanai;
  • nazis;
  • olu kuļamais;
  • ābolu mizotājs;
  • bļoda;
  • kārtainā mīkla;
  • seši āboli;
  • milti (80 g);
  • cukurs (60 g);
  • četras olas;
  • piens (300 ml);
  • sviests (50 g);
  • brūnais cukurs.

1. Vispirms ieklāj kārtaino mīklu traukā, kurā cepsi pīrāgu, rūpīgi pielīdzinot mīklu pie tā malām un lieko daļu nogriežot nost.

2. Tad nomizo ābolus.

Kadrs no video

3. Kad tas izdarīts, pārgriez katru ābolu uz pusēm, izņem serdi un sēkliņas.

4. Pēcāk tev nepieciešams katru ābolu sagriezt šķēlēs.

Kadrs no video

5. Kad tiktāl esi ticis, gabaliņus neatdalot, izkārto ābolus uz mīklas cepamtraukā.

Kadrs no video

6. Pēc tam iesit bļodā četras olas, klāt pielej pienu, pievieno miltus, cukuru un sviestu.

7. Tad sakul visu.

Kadrs no video

8. Pēcāk pārlej izveidoto masu pāri cepamtraukā izkārtotajiem āboliem.

Kadrs no video

9. Tad pārkaisi visu ar brūno cukuru.

10. Liec cepties krāsnī uz 20 minūtēm 170 grādu temperatūrā.

11. Izņem no krāsns, sagriez gabaliņos un rotā ar saldējuma bumbiņām, vari pārliet pāri kādu gardu karameļu, zemeņu vai šokolādes mērci. Labu apetīti!

Kadrs no video

Kadrs no video

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!