RECEPTE: "Neredzamais" ābolu pīrāgs franču gaumē

© Pixabay

Šo franču ābolu pīrāgu dēvē par neredzamo, jo tajā praktiski nav mīklas. Tas drīzāk atgādina nevis mīklas izstrādājumu, bet maigu krēmu. Vēl tajā ir daudz plānu ābolu šķēlīšu. Ļoti maigs un viegls deserts!

Sastāvdaļas

50 g sviesta + ieziešanai

50 г + ¹⁄₂ ēdamkarotes smalka cukura

3 lielas olas

3 āboli

80 g miltu

¹⁄₄ tējkarote malta kanēļa

60 ml piena

1 sauja mandeļu skaidiņu

Pagatavošana

1․ Formu (36 х 8 cm) ieziež ar sviestu. Sieniņas pārkaisa ar pusēdamkaroti cukura.

2․ Izklāj formu ar garu pergamenta papīra loksni 8 cm platumā, lai tā segtu apakšu un būtu augstāka par trauka šaurākajiem galiem.

Cepšanas papīrs vajadzīgs, lai pīrāgu būtu vieglāk izņemt no formas.

3․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

4․ Ar slotiņu saputo olas un 50 g cukura. Pieber miltus un rūpīgi izmaisa.

5․ Pakāpeniski pielej pienu, katru reizi samaisot līdz viendabīgai konsistencei. Pievieno izkausētu sviestu.

6․ Ābolus nomizo, izņem serdes. Sagriež ļoti plānās šķēlītēs - aptuveni 3 - 4 mm biezās — un rūpīgi iemaisa mīklā.

Jācenšas šķēlītes nesalauzt!

7․ Liek mīklu sagatavotā formā. Visērtāk to darīt ar karoti, jo visiem augļu gabaliņiem jābūt horizontāli.

8․ Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

9․ Cep aptuveni 40 minūtes.

Deserts ir gards gan silts, gan auksts. Bet, ja pirms pasniegšanas tiks ielikts ledusskapī uz pāris stundām, to būs vieglāk sagriezt.

IZMĒĢINI ARĪ ĀBOLKŪKU AR SMILTSĒRKŠĶIEM!

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais