Ēdiens var pagatavot ātri, tam nav nepieciešamas īpašas kulinārijas prasmes, un rezultāts pārsniegs visas cerības.
Pagatavojiet šo lielisko zivi burkānu un sēņu mērcē un sarīkojiet gastronomiskus svētkus.
SASTĀVDAĻAS:
3 menca steiki
7 šampinjoni -
1 burkāns
100-150 ml 20% krējums
1,5 ēd.k. milti
sāls pēc garšas
pipari pēc garšas
sīpols
nedaudz žāvētas sēnes
kečups pēc garšas
PAGATAVOŠANA
Uzkarsētā pannā samazina uguni, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un pusotru ēdamkaroti miltu. Cepiet miltus un sīpolus, līdz parādās riekstu aromāts.
Tiklīdz milti ir viegli apcepti, pievienojiet pannā nelielu daudzumu augu eļļas, pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Visu samaisa un pievieno verdošā ūdenī izmērcētas kaltētas sēnes.
Pēc pannas noņemšanas no uguns tajā ielej aukstu krējumu, apmaisa un pielej nedaudz sēņu buljona, kurā mērcējās kaltētās sēnes.
Cepšanas pannu liek uz mazas uguns, saputo sēņu krēmu līdz biezai.
Noņem pannu no uguns un saturu pārnes dziļā keramikas traukā, kurā cepsim zivis. Izklājiet to pa apakšu.
Sēņu krēms:
Uz uguns liek tīru pannu, pārlej ar nelielu daudzumu augu eļļas un no abām pusēm apcep pēc garšas sālītu mencu.
Pirms cepšanas zivis labāk nosusināt ar papīra dvieli, lai uzkarsētā eļļa neizšļakstītos. Cepto mencu liek keramikas traukā ar sēņu krēmu.
Burkāni ar sēnēm:
Pannā, kurā cepta menca, pievieno pusgredzenos sagrieztu sīpolu, uz rupjās rīves sarīvētu burkānu, sasmalcinātas sēnes, pēc vajadzības pievieno augu eļļu, sāli, piparus.
Dārzeņus nedaudz apcepi, pannā pievieno kečupu un ēdamkaroti sēņu buljona un uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, vāra pāris minūtes.
Apcepto mencu pārklāj ar sautētiem dārzeņiem un liek keramisko trauku uz 15 minūtēm līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
Pārsteidzošas zivju vakariņas ar dārzeņiem ir gatavas!