5 produktu veidi, kurus pārtikas drošības speciālisti neēstu

© Nora Krevnera/F64

3.lapa

pexels.com

3. Nopērkamie augļu salāti

Veikalu plauktos manāmi jau iepriekš sagatavoti augļu salāti, kas var būt lieliska uzkoda darba dienas laikā, taču speciālists uzsver, ka šādi salāti var radīt risku veselībai, ja nav pareizi sagatavoti. "Man būtu daudz jautājumu par tiem - kāda izlietne izmantota, kā augļi sagriezti, vai tie ir mazgāti, vai tie ir higēniski," pauž Nelkens. Kā piemēru viņš min melones, kuru miza ļoti labi uzkrāj baktērijas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Lieldienām tuvojoties, jāsāk domāt par to, kā uzklāt krāšņu svētku galdu, pārlieku daudz netērējoties. Ar nelielu radošu pieskārienu ēdamistabu un visu mājokli var sapost svētkiem, papildinot jau esošās lietas ar dažiem jauniem akcentiem. Jau senāk iegādātais tekstils jaunās kombinācijās var izskatīties gluži svinīgi, bet traukus var saskaņot unikālā harmonijā. Interjera dizainers iesaka fokusēties uz dažādiem akcentiem, teiksim, galda centrālo rotājumu, traukiem un tekstilu, lai Lieldienu galda klājums šogad atšķirtos no iepriekšējiem.