8 ēdienu gatavošanas ieradumi, kurus uztura speciālisti iesaka pārtraukt

© pexels.com

4.lapa

pexels.com

4. Visa gatavošana ar viena veida eļļu

Ir jāņem vērā, ka ne visi eļļu veidi ir paredzēti to izmantošanai augstā temperatūrā, norāda uztura speciāliste Sīsere. Viņa uzsver, ka daudzi izmanto olīveļu cepšanai, taču tā šajā procesā zaudē daudz vērtīgo uzturvielu. Sīsere iesaka izmantot avokado eļļu gatavošanai augstās temperatūrās.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Tiem, kas brūnās olas krāso sīpolu mizās, nav jāuztraucas - uz Lieldienu olām nebūs redzams marķējuma zīmogs. Bet, ja olas ir baltas un plānojat tās krāsot gaišās krāsās, marķējums var sabojāt to izskatu. Kā no tā atbrīvoties, stāsta “limon.postimees.ee”.

Svarīgākais