Atklāj 6 veidus, kā dārzeņus padarīt garšīgākus

© pexels.com

Uztura speciāliste Anna Rozīte sociālajā vietnē Instagram dalījusies ar padomiem, kā uzturā iekļaut vairāk dārzeņus, tos padarot garšīgākus.

1. Izmēģiniet dažādas garšvielas pievienot svaigiem vai termiski apstrādātiem dārzeņiem.

2. Uzkaisi nedaudz cietā siera.

3. Sautētiem dārzeņiem var pielikt nedaudz citrona sulas.

4. Mērcē svaigus sagrieztus dārzeņus kādā paštaisītā mērcītē (jogurts + garšvielas vai turku zirņu humuss, vai avokado gvakamole).

5. Pildi dārzeņus ar graudaugiem vai gaļu (piemēram, pildītas paprikas vai kāpostu tīteņi, cukini laiviņas utt.)

6. Krāsnī ceptus dārzeņus var pārliet ar olu.

View this post on Instagram

A post shared by Anna Rozite ❤️ (@rozite)

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais