8 gardas un kraukšķīgas tradicionālo čipsu alternatīvas

© unsplash.com

Čipši ir daudzu cilvēku iecienīts našķis. Tie ir gardi un pieejami daudz un dažādās garšu variācijās, taču nav veselīgi, jo satur lielu tauku un sāls daudzumu. Ja arī jūs esat liels sāļo našķu cienītājs, tad šie ieteikumi jums var noderēt. Noskaidrojiet ar ko aizstāt ierastos kartupeļu čipšus!

unsplash.com

8 gardas un kraukšķīgas kartupeļu čipšu alternatīvas

Šīs gardās uzkodas pavisam vienkārši varat pagatavot mājās paši.

  1. Cukīnī čipsi. Šos čipsus pavisam viegli varat pagatavot karstā gaisa friterī jeb Air-Fryer. Sagrieziet plānās šķēlītēs cukīnī. Apberiet cukīnī ar kukurūzas cieti. Sakuliet olas (pievienojiet klāt garšvielas pēc saviem ieskatiem), iemērciet tajā cukīnī un beigās apviļājiet rīvmaizē. Gatavojiet čipšus friterī.
  2. Biešu čipsi. Uzkrasējiet cepeškrāsni uz 100 grādiem. Sagrieziet bietes plānās šķēlītēs, apviļājiet tās eļļā, uzkaisiet virsū sāli. Cepiet bietes cepeškrāsnī trīs stundas.
  3. Kalē čipsi. Uzkarsējiet cepeškrāsni uz 200 grādiem. Nomazgājiet un saplūkājiet kalē salātu. Nosusiniet salātlapas. Apslaciet salātlapas ar sāli un eļļu. Vienmērīgā kārtā izklājiet kalē salātus uz cepešpannas. Cepiet čipsus aptuveni 8 - 12 minūtes.
  4. Marinēto gurķu čipsi. Arī šos čipsus, kā cukīnī čipsus, vajadzēs cept karstā gaisa friterī. Vienā bļodā beriet miltus, citā rīvmaizī, bet trešajā sakultu olu. Sagrieziet nelielās ripiņās gurķus, nosusiniet šķēlītes. Lieciet gurķa šķēlīti miltos, pēc tam olā un beigās apviļājiet rīvmaizē.
  5. Saldā kartupeļa čipsi. Uzkarsējiet cepeškrāsni uz 100 grādiem. Sagrieziet plānās šķēlītes saldo kartupeli. Kartupeļa šķēlītes apslakiet ar eļļu un sāli. Kārtojiet šķēlītes vienā kārtā uz cepešpannas. Cepiet čipšus trīs stundas.
  6. Sarkanā kāposta čipsi. Uzkarsējiet cepeškrāsni uz 120 grādiem. Ņemiet kāpostu, sadaliet to pa lapiņām, Nogrieziet nost katrai lapai tās cieto, vidējo daļu. Sagrieziet kāposta lapu 7 - 10 centimetru lielos gabalos. Apslaciet kāpostu ar eļļu un savām iecienītajām garšvielām. Lieciet cepties kāposta čipsus cepeškrāsnī uz 35 - 40 minūtēm, ik pa 10 minūtēs apgrieziet kāposta gabaliņus otrādāk.
  7. Puķkāposta čipsi. Uzkarsējiet cepeškrāsni uz 190 grādiem. Pagatavojiet puķkāpostu līdz tas ir mīksts. Pēc tam karstajam puķkāpostam pievienojiet klāt rīvētu parmezāna sieru, iecienītākās garšvielas, sāli, piparus. Visu samaisiet kopā. Ar karoti uzlieciet uz cepešpannas puķkāpostu kaudzītes. Ņemiet glāzi, tās apakšu noklājiet ar eļļu un saspiediet plakanas puķkāpostu kaudzītes. Cepiet čipsus 20 minūtes.
  8. Kartupeļu miziņu čipsi. Uzkarsējiet cepeškrāsni uz 200 grādiem. Kārtīgi nomazgājiet kartupeļus, lai miziņas ir tīras. Nomizojiet kartupeļus. Miziņas ielieciet bļodā, kas pildīta ar ūdeni. Pēc tam nolejiet nost ūdeni un miziņas nosusiniet. Apberiet miziņas ar sāli un eļļu. Cepiet kartupeļu miziņas aptuveni 18 minūtes. Pašās beigās kraukšķīgās miziņas apberiet ar garšvielām.

Avots

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!