Siltā, kraukšķīgā drumstalmaize ar sulīgiem āboliem un mandelēm ir izcils komforta ēdiens. Deserts ir sātīgs un gards!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
(atkarībā no cepamās formas izmēra, daudzumus var dubultot vai samazināt)
- 260 g “Selga” Klasika cepumu;
- 100 g sviesta;
- 1/2 tējk. kanēļa;
- šķipsna sāls;
- 2 lieli āboli;
- 250 g krēmsiera;
- 50 g mandeļu vai citu riekstu (pēc izvēles);
- 2 olas;
- 100 g cukura.
Pagatavošana:
- Krāsni sakarsē līdz 200 ºC.
- “Selga” cepumus sasmalcina un tiem pievieno izkausētu sviestu, kanēli un sāli. Samaisa un ber cepamajā traukā, kas noklāts ar cepamo papīru. 1/3 no cepumu masas atliek malā dekorēšanai.
- Iebērtos cepumus izlīdzina un kārtīgi piespiež.
- Bļodā samaisa krēmsieru ar cukuru un olām. Lej pa virsu cepumu masai un izlīdzina.
- Ābolus sagriež šķēlītēs vai gabaliņos un ber virsū krēmsiera kārtai.
- Visbeidzot - pa virsu pārber cepumu drumstalas un riekstus.
- Cep krāsnī 20-25 minūtes.
Recepte tapusi sadarbībā ar kulinārijas blogeri Annu Pannu.