Izmēģini! Cepumu un ābolu kūciņas ar marcipānu

© unsplash.com

Mazās, elegantās cepumu un ābolu kūciņas ir lielisks veids, kā padarīt ikdienu īpašu un iepriecināt ģimeni svētku dienā. Marcipāns un āboli veido izcilas garšas kombināciju, radot izsmalcinātu desertu, kas izpelnīsies uzmanību gan uz svētku galda, gan pusdienās ar tuvajiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas 15 kūciņām:

  • 1 paciņa “Selga” klasisko cepumu;
  • 100 g marcipāna;
  • 1 ēdamkarote brendija;
  • 1 liels ābols;
  • 1 ēdamk. iebiezinātā piena ar cukuru;
  • 1 tējk. citrona sulas;
  • ½ mazas olas;
  • ½ tējkarotes kanēļa.

Pagatavošana

  1. 150 g “Selga” cepumu saberž miltos, pievieno saplucinātu marcipānu, brendiju, olu un visu samīca viendabīgā, gludā masā. Ja tā šķiet pārāk drupena, pievieno vēl nedaudz brendija vai ūdens.
  2. Masu liek uz virsmas, kas pārkaisīta ar saberztiem cepumiem, un izrullē taisnstūrī 4-5 mm biezumā.
  3. Gatavo pildījumu. Āboliem izgriež serdes, nomizo, sagriež mazos gabaliņos. Liek klāt saberztus pārējos cepumus, iebiezināto pienu, citrona sulu un kanēli, labi sajauc.
  4. Vienmērīgi pārklāj izrullēto plāksni ar pildījumu, taisnstūra garākajās malās atstājot 1 cm brīvu maliņu.
  5. Uzmanīgi, sākot no vienas garās malas, satin ruletē, uz 30 minūtēm liek saldētavā nedaudz sastingt.
  6. Sagriež 1 cm biezās ripās, liek pannā uz cepampapīra, cep 200 grādos 30-35 minūtes.
  7. Izceptas var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Ievas virtuve”.

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!