Cepti kartupeļi ar garšaugiem un fetas sieru

© Publicitātes foto

Ceptus kartupeļus ar garšaugiem, fetas sieru un mandelēm var aizstāt arī ar ziedkāpostiem. Šādi pagatavotus dārzeņus pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu zivīm, gaļai.

Sastāvdaļas

  • 800 g kartupeļi
  • 2 ēd.k. Santa Maria Universālais garšaugu maisījums dzirnaviņās
  • 150 g fetas siers
  • 75 g mandeles
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C temperatūrai.

  2. Nomazgā un sagriež kartupeļus lielākos gabalos, atstājot mizu (ja izmanto ziedkāpostus, sagriež tos gabaliņos/rozetēs) un ievieto tos karstumizturīgā traukā. Apslaka ar olīveļļu un pievieno Santa Maria Universālo garšaugu maisījumu dzirnaviņās. Visu kopā samaisa, lai nodrošinātu, ka kartupeļi/ziedkāposti ir pārklāti ar olīveļļu un garšvielām.

  3. Sadrupina fetas sieru un pārkaisa pār kartupeļiem/ziedkāpostiem.

  4. Sasmalcina mandeles un izkaisa virs fetas siera.

  5. Cep cepeškrāsnī 25-30 min.

  6. Gatavs pasniegšanai! Dekorē ar svaigi sasmalcinātiem pētersīļiem.





Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!