Recepte: miso zupa ar nūdelēm

© Publicitātes foto

Improvizācijas teātris DIVAS jeb Anete Bendika un Elīna Geida kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo miso zupu ar nūdelēm.

Publicitātes foto

Miso zupa ar nūdelēm

Porciju daudzums: 3

Gatavošanas laiks: 30 min

Nepieciešams:

  • 100 g saldētu zaļo zirnīšu;
  • 30 g gaišās sojas pupiņu pastas Shinjyo Miso;
  • 3 kūtī dētas olas;
  • 15 g zaļo lociņu;
  • 30 g kaltēti sojas gabaliņi;
  • 3 iepakojumi ātri pagatavojamo nūdeļu ar dārzeņu garšu;
  • sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Liec vārīties olas. Vāri apmēram 6 minūtes, lai iegūtu mīksti vārītu olu. Kad olas gatavas, atdzesē tās aukstā ūdenī, nolobi un pārgriez uz pusēm.
  2. Katlā lej 700 ml ūdens (vai atkarībā no tā, cik šķidru zupu vēlies), uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un pievieno buljonu, kas nāk kopā ar ātri pagatavojamajām nūdelēm.
  3. Kad ūdens ar buljonu vārās, pievieno sojas gabaliņus un ēdamkaroti miso pastas.
  4. Rūpīgi samaisi, lai tā pasta izšķīst buljonā.
  5. Pēc tam pievieno saldētos zaļos zirnīšus. Ļauj tiem dažas minūtes pavārīties, līdz tie kļūst mīksti. Kad zirnīši ir gandrīz gatavi, katlā ieliec ātri pagatavojamās nūdeles un vāri atbilstoši instrukcijām (parasti apmēram 2-3 minūtes).
  6. Kad nūdeles ir mīkstas, pievieno sagrieztos zaļos lociņus un sāli un piparus pēc garšas. Ja nepieciešams, pielej vēl mazliet ūdens, lai panāktu vēlamo konsistenci.

Kad zupa gatava, pasniedz to bļodās, liekot tajā uz pusēm pārgrieztas vārītas olas, un baudi siltu, aromātisku miso zupu ar nūdelēm.

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!