RECEPTE: Tiramisu no pāri palikušajām piparkūkām

© Pixabay

Laikā pēc Ziemassvētkiem nereti mājās palikuši vēl neapēstie piparkūku krājumi, kuriem iespējams piešķirt jaunu veidolu.

Piparkūku tiramisu piešķirs darba dienai saldu piegaršu. Un iepriecinās mājiniekus.

Sastāvdaļas

  • Piparkūkas 300 g.
  • Saldais krējums 200 ml.
  • Maskarpones siers 300 g.
  • Cukurs 100 g.
  • Vaniļas cukurs 1 ēdamkarote.

Pagatavošana

Piparkūkas sadrupina.

Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, pieliek maskarpones sieru (maskarpones vietā varat izmantot rikotas sieru).

Traukā liek kārtu maskarpones un saldā krējuma krēma, pārkaisa ar piparkūkām, liek nākamo kārtu, tā turpina, līdz noslēdz ar piparkūku kārtu vai pārkaisa ar rīvētu šokolādi vai kakao.

Kārtojumu var sagatavot lielākā traukā vai mazākos porciju trauciņos.

Saldo atstāj uz pāris stundām, lai sastāvdaļas sadraudzējas.

Virtuvē

Filo mīklas groziņi ir lieliska izvēle vieglām un gardām uzkodām – kraukšķīgi, vienkārši pagatavojami un lieliski piemēroti dažādiem pildījumiem, no sāļiem līdz pat saldiem. “Maxima” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu ir sagatavojusi receptes, kas ļaus radīt gardu un elegantu uzkodu plati.

Svarīgākais