Dzīvojam skaisti

18.apr
Kurš gan nezina plānās pankūkas – plāni jo plāni no kviešu vai griķu miltiem izceptas un pildītas ar visdažādākajiem pildījumiem. Bet vai katrs zina, ka šīs pankūkas jeb krepes (crepes) cēlušās no Francijas ziemeļrietumiem, no Bretaņas?
17.apr
Visvienkāršākā olu kulteņa pagatavošanas metode ir olas iesist bļodā, pievienot pienu vai ūdeni un sakult. To var cept iepriekš uzkarsētā izkausētā sviestā uz lēnas uguns, bieži maisot, līdz olas ir mīkstas un sarecējušas.
16.apr
Kazas siers bieži saukts ar franču nosaukumu chèvre, kas nozīmē kaza. Šim siera veidam ir daudz dažādu garšu un tekstūru – no drupana līdz krēmīgam, no jauna līdz nobriedušam, no maiga līdz pikantam.
15.apr
Šajā gardajā dzērienā var iemaisīt jebko, ko sirds vēlas. Tas tikai padarīs šo kokteili par lielisku veidu, kā saņemt pietiekamu daudzumu svarīgu uzturvielu, ūdeni un šķiedrvielu.
13.apr
Pavasaris ir klāt un gaisā virmo meža ķiploku smarža. Savvaļas ķiploki jeb lakši ir sastopami gandrīz visos mežos. Mežā tie aug lielos klājienos un tos ir grūti nepamanīt. Smarža ir nepārprotama.
13.apr
Labdarības biedrība “Pipars” sadarbībā ar Imantas tirgu un Grilētāju brālību, 1.jūnijā organizē Labdarības tirgus dienu, kas pēc būs jau otrais šāda veida pasākums.
12.apr
Suflē (soufflé) radies 18. gadsimta Francijā un tiek pasniegts gan kā pamatēdiens, gan kā saldais ēdiens. Parasti tiek gatavots no divām pamata sastāvdaļām – no olu dzeltenuma krēm
11.apr
Bieži dēvēts par zilo sieru gorgonzola ir izgatavots tikai no govs piena un bieži vien ar maigāku garšu nekā citiem zilajiem sieriem. Tas, kas to patiesi atšķir no citiem zilajiem sieriem, ir tā dziļās saknes itāļu amatniecībā, kas joprojām ietekmē ražošanu.
11.apr
Pikniks. Vai kaut kas var radīt tik brīnišķīgu vasaras tēlu, sākot no gaismas līdz vējam, kas tver lapu vainagu, kas sniedz ēnojumu, līdz maigi svilstošiem saules stariem?
11.apr
Kokosriekstu koki aug tropos tādās valstīs kā Indonēzija, Indija un Malaizija, bet, par laimi, kokosriekstu produkti tiek eksportēti visā pasaulē. Kokosriekstu ūdens, kokosriekstu eļļa un kokosriekstu cukurs ir tikai daži populāri kokosriekstu produkti, kas visi nāk no viena un tā paša daudzpusīga auga.
10.apr
Nekas nevar būt vienkāršāks par fokačas izcepšanu. Šo vienkāršo maizi nav nepieciešams mīcīt.
10.apr
Ir jauki zināt vienkāršas lietas, padomus un paņēmienus, lai padarītu virtuvē pavadīto laiku efektīvāku, ēdiena garšu labāku un gatavošanu jautrāku. “Neatkarīgi no tā, vai esat meistarīgs mājas pavārs vai iesācējs, garantējam, ka vēlēsities izmantot vairāk nekā dažus no gatavošanas padomiem.
10.apr
Amerikā veikts pētījums, ka vidējais amerikānis katru dienu apēd piecas vai pat vairāk tējkarotes sāls. Tas ir apmēram 20 reizes vairāk, nekā ķermenim nepieciešams, raksta ucsfhealth.org.
8.apr
Viena no būtiskām sastāvdaļām, kas palīdz uzlabot ēdienu garšu, ir olīveļļa. Sastāvdaļa ir ļoti daudzpusīga, un ir daudz veidu, kā baudīt olīveļļu ar iecienītākajiem ēdieniem.
7.apr
Laiks spinātiem! Spināti pieder pie Chenopodiaceae dzimtas, kurā ietilpst bietes, mangoldi un kvinoja. Tam ir līdzīgs garša ar šiem dārzeņiem – biešu zaļumu rūgtums un mangolda nedaudz sāļā garša.
7.apr
Koncentrējoties tikai uz kaloriju patēriņu un sadedzināto kaloriju attiecību, tievētāji zaudē svarīgu faktoru, lai zaudētu svaru un gūtu panākumus: pareizo domāšanas veidu.
6.apr
Pierastajam priekšstatam par kafiju kā uzmundrinošu un smadzenes stimulējošu dzērienu pēdējos gados ir pievienojusies vēl kāda īpašība: tā ierobežo liekā svara rašanos.
6.apr
Lai gan tehniski avokado ir auglis, tomēr tiek uzskatīts par dārzeni. Avokado dažkārt sauc arī par sviesta bumbieri, jo tam ir dzeltens mīkstums, vai par aligatora bumbieri hass šķirnes mizas dēļ.
5.apr
Uzziniet un iemācieties jaunus un neparastus sasaldēšanas veidus. Ja vēl tos nezinājāt, tad šeit būs daži interesanti padomi. 
5.apr
Arī Latvijas veikalos daudzviet ir nopērkamas košerēta sāls paciņas. Kāda ir atšķirība un sāls pielietošana, zinot to, ka tā ieguve, apstrāde un iepakošana notiek saskaņā ar stingrām ebreju vadlīnijām un tradīcijām.
4.apr
Valda uzskats: lai tiktu pie kartupeļu pankūkām, vajadzīgs daudz laika un pacietība – kamēr tos tupeņus nomizo, kamēr sarīvē.
3.apr
Pirms gulētiešanas atsakieties no dažām ierastajām lietām un uzvedības veidiem, kas palīdzēs zaudēt svaru.