Latviešu "jūtūberis" JORET tev paskaidros, kā īsti strādā internets, kādēļ tā ātrums dažādās dienas stundās atšķiras. Tāpat ieklausies, kā vari savam Wi-Fi savienojumam palīdzēt "skriet" ātrāk!
Cepumu pildījumam var izmantot ikvienu krēmu, kāds vien garšo. Lai līdzsvarotu sviesta cepumu saldumu, šoreiz izvēlējos žāvēto plūmju un kondensētā piena krēmu.
Kartupeļu pankūkām ir daudz pagatavošanas veidu un garšas variāciju. Šveicieši tradicionāli brokastīs cēla "rösti" – bagātīgu kartupeļu pankūku, kas lauksaimniekiem deva spēku visai dienai. Izmēģini mūsdienīgu "rösti" kombinācijā ar avokado, mazsālītu lasi un olu!
Britu izcelsmes šefpavāra, restorānu īpašnieka Džeimija Olivera vārds ar ēdiena gatavošanu apsēstajiem nav svešs. Ideja pusizceptus kartupeļus saspiest un apslacīt ar etiķa maisījumu, lai panāktu to kraukšķīgumu, pieder viņam. Viņš iesaka izmēģināt kartupeļu apslacīšanai arī etiķa, salvijas un apelsīna miziņu sviesta maisījumu.
Lai gan ziema šogad nav tradicionāli auksta un sniegota, tomēr vējainais un mitrais laiks liek justies ne mazāk vēsi, tāpēc aktuāls kļūst jautājums – kā ģērbties, lai būtu gan silti, gan izskatītos labi? Ja Tavā garderobē vajadzīgs stilīgi-sildošs papildinājums – džemperis, mētelis, zābaki, virsdrēbes vai termoveļa – šobrīd notiekošās ziemas izpārdošanas ir īstais brīdis, kad #vajag iegādāties nezūdošas vērtības šai un arī nākamajai sezonai. Plašāk par ziemas modes tendencēm un ieteikumiem dalās tirdzniecības centra (t/c) “Domina Shopping” modes blogere Anete Ozoliņa.
“Mīļās, dāmas, neuztraucieties! Uzkrāsoties var arī mikriņā! Neviens tam īpašu uzmanību nepievērsīs,” saka Latvijā pieprasītā meikapa māksliniece Dita Grauda. Viņa atzīst, ka mikriņā vai trolejbusā to izdarīt nav tik ērti kā mājās pie spoguļa, taču izdarīt būtiskāko var arī neraugoties uz transporta līdzekļa šūpošanos.
Šādas kanēļu zvaigznītes Ziemassvētku laikā Britu karaliskās ģimenes konditors cep jau gadiem, bet tikai šogad - 2019. gada decembrī - Karaliskās ģiemene Instagram kontā atklāja, kā šos cepumus cep Bekingemas pilī.
Vēlme Ziemassvēkos našķoties ar kārumiem nav raksturīga tikai mums. Arī Viņas Karaliskā Augstība karaliene Elizabetei ir saldummīle. Viņai pašai garšo piparkūkas un viņa ar tām cienā arī karaļnama viesus, turklāt, kā izrādās, dara to visu cauru gadu, ne tikai Advenetes laikā un Ziemassvētkos. 2018. gada 17. decembrī Britu karaliskās ģimenes šefpavārs atklāja šo cepumu recepti.
Latvijā slavenās kūkas "Cielaviņa" pašceptā versija. Atšķirībā no oriģināla, kūku gatavoju ar žāvētām plūmēm. Ja ar to mielosies vien pieaugušie, tad plūmes iepriekš izmērcēju rumā. Visgaršīgākā Cielaviņa ir otrajā vai trešajā dienā pēc cepšanas, ja vien, protams, tā tik ilgi spēj noturēties ledusskapī.