Vai zinājāt, ka sēnes nav iespējams pārgatavot? Izrādās, ka tā ir! Sēnes ir viens no retajiem produktiem, kuru nav iespējams pārcept jeb vienalga, cik ilgi gatavosiet tās, tās vienmēr būs labas, ar nosacījumu, ja tās nepiededzināsiet!
Lai gan sēnes ir iespējams sadedzināt, sēnes ir grūti pārcept divu iemeslu dēļ.
Pirmkārt, sēņu šūnu sieniņās atrodas polimērs, ko sauc par hitīnu.
Hitīns ir dabā bieži sastopams slāpekli saturošs polisaharīds. Tā ir cieta, puscaurspīdīga viela.
Pateicoties hitīnam, sēnēs nav iespējams pārcept, jo tas ļauj tām izturēt augstu temperatūru un tas nodrošinā sēnēm maigu garšu neatkarīgi no tā, vai tās gatavojat uz plīts dažas minūtes vai stundu.
Otrkārt, sēnes satur lielu ūdens daudzumu, kas darbojas kā siltuma barjera.