Cik ilgi drīkst uzglabāt vīnu pēc atvēršanas? Eksperts sniedz skaidrojumu par katru vīna veidu

© unsplash.com

Eksperts skaidro, cik ilgi katrs vīna veids var tikt uzglabāts ledusskapī, ja pudele jau ir atvērta, raksta “CNET”.

Vīns ir viens no populārākajiem alkoholiskajiem dzērieniem, tomēr nepareiza tā uzglabāšana var sabojāt dzēriena maigo garšu, it īpaši, ja pudele jau atvērta.

Atvērts vīns “nenoveco” tik labi kā aizzīmogotā pudelē, un, tiklīdz tiek izņemts korķis, laika atskaite sākas diezgan ātri, līdz vīns kļūst nedzerams.

Šie laiki atšķiras sarkanajam, baltajam un dzirkstošajam vīnam, taču ir veidi, kā uzglabāt jebkura veida atvērtu vīnu, lai pagarinātu tā svaigumu un izbaudītu katru lāsi.

Pexels.com

Vīna eksperte Reičela Tralla sniedz dažus padomus, kā uzglabāt atvērtu vīnu, tostarp paskaidrojot, vai atvērtu sarkanvīnu vajadzētu atdzesēt. Izrādās, ka zema temperatūra palīdz atvērtam vīnam ilgāk saglabāt svaigumu, tomēr tikai līdz piecām dienām!

Pēc Trallas domām, katram vīna veidam ir nepieciešamas dažādas uzglabāšanas metodes. Lūk, saraksts ar visizplatītākajiem.

Pexels.com

Dzirkstošo vīnu ledusskapī var uzglabāt vienu līdz trīs dienas. Lai iegūtu labākos rezultātus, iegādājieties "bouchon" jeb dzirkstošā vīna aizbāzni.

Vieglie baltie, saldie baltie un rozā vīni ledusskapī uzglabāsies 4-5 dienas. Eksperte skaidro, ka lielāko daļu gaišo balto un sārto vīnu var izdzert nedēļas laikā, ja tos pareizi uzglabā ledusskapī ar aizbāzni, tomēr jūs ievērosiet, ka pēc pirmās dienas garša nedaudz mainīsies, vīnam oksidējoties. Vīna kopējais augļu raksturs bieži tiek samazināts, kļūstot mazāk dinamiskam.

Pilnvērtīgs baltvīns ledusskapī glabājas 2-3 dienas. Piemēram, "Chardonnay" un "Viognier" mēdz oksidēties ātrāk, jo tie tiek pakļauti lielākam skābekļa daudzumam novecošanas procesā pirms iepildīšanas pudelēs.

Sarkanvīnu var uzglabāt apmēram 3-5 dienas vai nu vēsā, tumšā vietā ar korķi, vai vīna ledusskapī. “Jo vairāk tanīna un skābuma ir sarkanvīnam, jo ​​ilgāk tas kalpos pēc atvēršanas,” atzīmē eksperte.

Svarīgākais