Ina Zelča / Autori

21.jan 2015
Dace ar dzīvesbiedru Raivi apmēram pirms desmit gadiem nolūkoja zemi mājas celtniecībai Rīgas apkaimē, bet pirms nepilniem pieciem gadiem ar meitu Valēriju (17 gadi) no dzīvokļa galvaspilsētas centrā pārcēlās dzīvot uz savu sapņu māju.
20.jan 2015
Šī viegli pagatavojamā siera zupa īpaši priecēs siera ēdienu cienītājus.
19.jan 2015
Rīdziniece Agnese Nazareca uzskata, ka veselīgas ēšanas paradumi viņai nākuši līdzi no ģimenes, it īpaši tētis, pēc tautības ukrainis, mudinājis tos ievērot. «Tikai tad, kad uzsāku studijas, tos sāku ņemt vērā, bet pirms tam biju diezgan dumpinieciska,» smaidot atceras Agnese.
19.jan 2015
Gardi salāti vieglai, bet pilnvērtīgai maltītei.
19.jan 2015
Tie, ku­ri ik pa lai­kam rī­ko at­slo­dzes die­nas, zi­na, ka šā­du die­nu mēr­ķis ir pa­lī­dzēt sa­gla­bāt la­bu fi­gū­ru, ve­se­lī­bu, uz­la­bot ga­ra­stā­vok­li un paš­sa­jū­tu. Ide­ālais va­ri­ants ir tās ie­vē­rot rei­zi ne­dē­ļā vai di­vas.
18.jan 2015
Pēc svētkiem parasti aktuālākā problēma – cīnīties ar pārēšanās sekām un kādu lieku kilogramu. Taču tas nenozīmē, ka jākrīt panikā un jāķeras pie radikālām diētām vai striktiem ierobežojumiem. Diētas aukstā laikā nav īpaši labs risinājums, jo tad nepieciešams vairāk vitamīnu, olbaltumvielu un šķiedrvielu nekā parasti. Tāpēc šādu uzturvielu ierobežošana var nelabvēlīgi ietekmēt kopējo veselības stāvokli. Jācenšas sabalansēt ēdienkarti un nedrīkst aizmirst arī par fiziskām aktivitātēm.
16.jan 2015
Pro­fe­si­onāls fo­to­grāfs Alek­sandrs Ken­den­kovs ar fo­to­māk­slu no­dar­bo­jas kopš 2000. ga­da, ie­gu­vis Lat­vi­jas amat­nie­cī­bas ka­me­ras meis­ta­ra dip­lo­mu. Vei­do fo­to rek­lā­mas jo­mā, vie­na no vi­ņa dar­bī­bas pri­ori­tā­tēm ir ar­hi­tek­tū­ras, in­ter­je­ru un aina­vu di­zai­na fo­to­grā­fi­jas. «Man vis­vai­rāk pa­tīk tie­ši šī spe­ci­fis­kā jo­ma, lai gan fo­to­gra­fē­ju arī por­tre­tus,» stās­ta Alek­sandrs, kas ap­mē­ram pirms sep­ti­ņiem ga­diem ar ko­lē­ģi iz­vei­do­jis fo­tos­tu­di­ju Stylefoto.
13.jan 2015
Jaunu gadu vēlamies uzsākt ar stingru apņemšanos, atbrīvošanos no netikumiem un klusībā ceram, ka pašiem un tuviniekiem būs laimīga un harmoniska dzīve. Aktuāls ir jautājums – kā to īstenot? Kā zināms, stress, problēmas darbā vai personiskajā dzīvē spēj izsist no līdzsvara, kuru pēc tam ir grūti atgūt. Vai iespējams iemācīties dzīvot harmoniski un kā šo brīnišķīgo sajūtu saglabāt, Māja jautā dejas un personības kultūras centra I-DEJAS MĀJA dibinātājai, somatikas pārstāvei, auguma psihoterapeitei Inesei Upei.
7.jan 2015
Mūziķis un pasniedzējs Jānis Retenais neslēpj, ka sevi daudz dedzinot un atdodot citiem, taču šāda ir mūziķa profesijas īpatnība. «Visa gada garumā sadalu prioritātes. Protams, galvenie pienākumi saistīti ar pasniedzēja darbu un pūtēju orķestri Rīga,» par savu darba kārtību stāsta Jānis un atzīst, ka reizēm pats jūtot – darbu esot par daudz. Un kad pienāk tāds brīdis, tad kaut kas tiekot atstāts malā.
31.dec 2014
Sa­stāv­da­ļas: 250 g mil­tu, 125 g svies­ta, 150 g cu­ku­ra, pa­ci­ņa va­ni­ļas cu­ku­ra, 4 olas, in­gve­ra sak­ne, 4 g ir­di­nā­tā­ja, 150 g rūg­tās šo­ko­lā­des, 200 g ro­zī­ņu, kum­kvats, eļ­ļa.
31.dec 2014
Ik­die­nas āt­ru­mā no­teik­ti jā­at­rod laiks, lai bez stei­gas pa­ēs­tu un lai or­ga­nis­mam bū­tu vieg­lāk. Ne­stei­dzī­ga ēša­na ir no­zī­mī­ga ne ti­kai kuņ­ģim un fi­gū­rai, bet pa­līdz arī no­mie­ri­nāt ner­vu sis­tē­mu.
24.dec 2014
Sa­stāv­da­ļas: 4 vis­tas šķiņ­ķī­ši, 9 man­da­rī­ni, 4 ķip­lo­ka dai­vi­ņas, mal­ti mel­nie pi­pa­ri, sāls.
24.dec 2014
Ātri, ērti, garšīgi - trīs īpašības, kas raksturo lielisku recepti.
22.dec 2014
Ātri, ērti, garšīgi - trīs īpašības, kas raksturo lielisku recepti.
21.dec 2014
Pavisam drīz jau klāsim Ziemassvētku galdu, kurā tiks likti tradicionālie ēdieni, bet čaklākās saimnieces droši vien izmēģinās jaunas receptes, lai iepriecinātu savus mīļos, tuvos cilvēkus.
photo_camera
20.dec 2014
Jau vairākus gadus Ziemassvētkos pašas gatavojam gardas latviskas piparkūkas.
20.dec 2014
Pavisam drīz jau klāsim Ziemassvētku galdu, kurā tiks likti tradicionālie ēdieni, bet čaklākās saimnieces droši vien izmēģinās jaunas receptes, lai iepriecinātu savus mīļos, tuvos cilvēkus.
15.dec 2014
«Šo­brīd at­ro­dos vis­la­bā­ka­jā dzī­ves brī­dī. Ja tā ne­no­tik­tu, tad bū­tu grū­ti strā­dāt un rak­stīt. Jū­tos sa­ska­nī­gi pats ar se­vi, es­mu ie­gu­vis dvē­se­les mie­ra stā­vok­li. Viss rit da­bis­ku gai­tu, un no­tiek il­gi gai­dī­tā at­grie­ša­nās pie se­vis ci­tā kva­li­tā­tē. Tas ma­ni ie­prie­ci­na,» 65. dzim­ša­nas die­nas priekš­va­ka­rā sa­ka dzej­nieks Le­ons Brie­dis, ku­ram 16. de­cem­brī būs vel­tīts ju­bi­le­jas kon­cer­tuz­ve­dums.
10.dec 2014
Jaun­ā dzie­dā­tā­ja Kris­tī­ne Prau­li­ņa teic, ka kat­ru ga­du pirms Zie­mas­svēt­kiem esot aiz­vien grū­tāk at­rast lai­ku, lai ne­daudz ap­stā­tos no ik­die­nas skrē­jie­na un mie­rī­gi no­do­tos dzi­ļām pār­do­mām, kas vi­ņai, ti­cī­gam cil­vē­kam, esot sva­rī­gi.
9.dec 2014
Tu­vo­jo­ties Zie­mas­svēt­kiem, būs ne­pie­cie­ša­mas jaun­as ide­jas svi­nī­gam gal­da no­for­mē­ju­mam, lai iz­vei­do­tu ori­ģi­nā­lu un skais­tu klā­ju­mu. Ra­do­šo dar­bu ga­le­ri­jas va­dī­tājs Jā­nis Trops de­mon­strē, kā ar iz­smi­dzi­nā­mām tek­stil­krā­sām var ap­glez­not ne­lie­las audu­ma sal­ve­tes, ko var iz­man­tot arī kā dā­va­nu svēt­kos.
4.dec 2014
Skaistāku svētku noskaņu palīdzēs uzburt karstas šokolādes aromāts.
3.dec 2014
ī tēja lieliski nostiprina imunitāti, tonizē un attīra kuņģa – zarnu traktu.