Dzīvojam skaisti

15:03
Cepumu, čipsu un citu uzkodu aizstāšana ar sauju pekanriekstu var palīdzēt pazemināt holesterīna līmeni un uzlabot sirds veselību, liecina pētījums, raksta “express.co.uk”.
3:00
Humoss kļūst arvien populārāks kā ideāla uzkoda tiem, kas vēlas zaudēt svaru. Vieglais, garšīgais un barojošais produkts ne tikai remdē izsalkumu, bet arī palīdz kontrolēt svaru, pateicoties tā labvēlīgajām īpašībām, norāda RBC. Kāpēc ēst humosu svara zaudēšanai?
Vakar, 18:03
Daudzi vecāki labi zina, cik izaicinoši var būt pierunāt bērnu nogaršot jaunu ēdienu un ieturēt pilnvērtīgu, uzturvielām bagātu maltīti. Bērni biežāk izvēlas makaronus un cīsiņus, iepretī daudz vērtīgākajiem dārzeņiem vai jūras produktiem.
Vakar, 3:30
Sarkanvīns tiek uzskatīts par "veselīgāku", jo tajā ir spēcīgs antioksidants, kas var mazināt iekaisumu. Taču jauni pētījumi apstrīd šo kopējo uzskatu.
21.mar
Cik ilgi var turēt zupu, lai to varētu droši ēst? Tas viss ir atkarīgs no tā, kas ir zupā, kā arī no tā, kā tā tika pagatavota. Kas jāzina, lai nesaindētos ar vecu zupu?
21.mar
Šobrīd tik populārajā “Dubaijas šokolādē” atrastas bīstamas vielas - saskaņā ar “Der Spiegel”, šī delikatese, kas tiek pozicionēta kā augstākās kvalitātes šokolāde, satur kancerogēnas vielas.
20.mar
Lai atkausētu gaļu bez mikroviļņu krāsns, jums vairs nav jāgaida stundām ilgi, līdz tā "atsaldēs". Ir vienkāršs un pārbaudīts pieredzējušu mājsaimnieču risinājums, ar kuru jūs varat to izdarīt tikai piecās minūtēs.
20.mar
Cepamais papīrs ir virtuves pasaules nepretenciozais slepenais ierocis - tas var kalpot kā nepiedegošs paklājiņš cepumu cepšanai, ideāla virsma mīklas izrullēšanai un pat ietinamais papīrs ēdienam. Bet vai to drīkst izmantot vairākkārt? Atbild “Martha Stewart”.
20.mar
Datelēm ir daudz lielisku uzturvērtības priekšrocību - sākot ar vitamīnu, minerālvielu un šķiedrvielu saturu un beidzot ar to, ka tās ir arī ļoti garšīgas. Ne velti tās dēvē par dabas konfektēm. Kāpēc ir vērts katru dienu apēst vismaz piecas dateles, raksta “bbcgoodfood.com”.
20.mar
Kolagēna pievienošana kafijai var dot labumu ķermenim, palielinot šā svarīgā proteīna līmeni. Uztura speciāliste Luīze Pine salījusies ar padomiem, kā uzlabot rīta kafijas ieguvumus veselībai.
19.mar
Ūdens garšo daudz labāk, ja tas ir atdzesēts, un, pievienojot ledu remdenai kafijas vai tējas tasei, dzēriens uzreiz kļūst par daudz patīkamāku dzērienu. Tomēr ir viena lieta, ko pārāk plaši neizmanto, -  ledus kubiņu ielikšana zupā.
18.mar
Gan basmati, gan jasmīna rīsi ir lieliska iespēja, ja maltītes papildināšanai nepieciešami sātīgi graudi. Lai gan tiem ir daudz līdzību, piemēram, tās ir garengraudu šķirnes, starp tiem patiešām ir ievērojamas atšķirības garšas, tekstūras un smaržas ziņā.
18.mar
Šis ēdiens, kas ir Austrumāzijas diētas pamatelements un tiek patērēts dažādos veidos, var palīdzēt samazināt risku saslimt ar vēzi, raksta “mirror.co.uk”.
18.mar
Neskatoties uz lakricas priekšrocībām kuņģa-zarnu trakta, stresa un iekaisuma ārstēšanā, šī zāle ir stingri kontrindicēta dažām cilvēku grupām. Kam varētu kaitēt populārais dabiskais līdzeklis.
17.mar
Ingvers ir vairāk nekā tikai garšviela, kas piešķir ēdieniem pikantu garšu. Tas ir spēcīgs dabisks superprodukts, ko tradicionālajā medicīnā izmanto gadsimtiem ilgi.
17.mar
Brokastis, ir, iespējams, svarīgākā dienas ēdienreize, un tās var būtiski ietekmēt jūsu garīgo skaidrību, enerģijas līmeni un fokusu visas dienas garumā. Doktore Sofija Komninou dalījās savās atziņās par ideālām brokastu kombinācijām, lai sagatavotos dienai un mazinātu trauksmi kopā ar “Express.co.uk”.
14.mar
Šķiet, ka visas zināmās tējas variācijas jau ir izmēģinātas - parastā melnā tēja, tēja ar citronu vai apelsīna šķēli, angļu tēja ar pienu. Tomēr izrādās, ka var pagatavot arī tēju ar sāli un sviestu. Vai ir vērts to izmēģināt, raksta “unian.net”.
14.mar
Vistas gaļu vienlīdz mīl gan veselīga dzīvesveida piekritēji, gan ātrās ēdināšanas cienītāji. Izdevums “TSN” skaidro, kas vistas gaļā ir veselīgs un kuras tās daļas vislabāk neēst vispār.
13.mar
Labākais vakariņu variants, pēc ekspertu domām, ir dārzeņi, kas pagatavoti ar nerafinētu augu eļļu, kombinēti ar olbaltumvielu avotu - mājputnu gaļu vai zivi.
13.mar
Ananāsu gabaliņi uz picas daudzos joprojām izraisa sašutumu. Jaunākais Austrālijas pavāru piedāvājums tam liek nobālēt - viņi piedāvā picu ar mocarellas sieru un apelsīniem, raksta “The Guardian”.
12.mar
Šefpavāre Radhi Devlukia eksperimentēja - 30 dienas atsakoties no cukura un dalījās ar rezultātiem, kas viņu pārsteidza. Meitene atzina, ka pirmā diena bijusi grūta, taču drīz vien viņa pamanījusi ievērojamus uzlabojumus, raksta bristolpost.co.
11.mar
Ja gatavojat picu mājās, ir daudz veidu, kā mainīt mīklu, sākot no rauga nomaiņas pret cepamo pulveri, lai izveidotu plānu, krekerim līdzīgu garozu, līdz picas garozas pagatavošanai, izmantojot kaut ko negaidītāku, piemēram, konservētu tunci vai vistas gaļu par pamatu.