Granātābolu augļi, miza, eļļa, ekstrakts un sula var samazināt prostatas, urīnpūšļa, krūts, ādas, plaušu un resnās zarnas vēža attīstības risku, atklājuši zinātnieki no Švabi universitātes Pakistānā starptautiskās pētniecības grupas ietvaros.
Daudzi no mums ir saskārušies ar situāciju, kad pēc labām pusdienām tomēr gribas kaut ko saldu – tagad zinātnieki ir spējuši izskaidrot šo fenomenu. Maksa Planka Metabolisma pētniecības institūta veiktais pētījums, kas publicēts žurnālā Science, atklāja, ka smadzeņu mehānismi, kas ir atbildīgi par sāta sajūtu, izraisa arī vēlmi ēst desertu.
Saldēti pārtikas produkti ieņem īpašu vietu ēdiena gatavošanā - tos r ērti uzglabāt, ērti lietot un tiem ir ilgs derīguma termiņš. Izdevums “Real Simple” skaidro, kuri no saldētajiem pārtikas produktiem ir īpaši laba izvēle.
Šo simptomu nevar ignorēt. Liela vēlme ēst kādu raudzētu piena produktu, piemēram, biezpienu, var liecināt par dažu tauku, enzīmu vai baktēriju trūkumu gremošanas sistēmā.
Uzkodas rada pirmo iespaidu un nosaka īsto toni svinībām. Tās ne tikai remdē vieglu izsalkumu pirms pamatēdiena, bet arī kalpo kā savdabīgs tilts starp ikdienu un svētku atmosfēru.
To, kā vārīt vistu olas, zina visi, jo nav nekā vienkāršāka kā iemest tās ūdenī, pagaidīt līdz sāk vārīties un vārīt 5 līdz 10 minūtes atkarībā no tā, kādu tekstūru vēlamies panākt.
Pēdējos mēnešos sociālajos tīklos popularitāti guvuši ingvera šoti, kuros tiek dalītas ar šī koncentrētā ingvera bāzes dzēriena receptēm un priekšrocībām, vēsta Marca.
Neticami garda un iespaidīga kūka, kas būs ideāls noslēgums romantiskam vakaram 14. februārī. Šī šokolādes kūka ar sulīgām mellenēm un zemenēm ir patiess mīlestības apliecinājums, kas gatavots pašu rokām.
Bads ir ķermeņa dabiskais signāls, ka tam ir nepieciešams vairāk pārtikas. Pastāvīgu izsalkuma sajūtu var izraisīt dažādi faktori, un galvenais iemesls ir nepietiekama ķermeņa barošana ar būtiskām uzturvielām, raksta The Mirror.
Sāls ievērojamā daudzumā ir atrodama visos izplatītakajos pārtikas produktos - maize, cepumi, desa, gaļa, zivis un olas. Tā pārpalikums uzturā var radīt nopietnas veselības problēmas. Bet tūska nav sliktākais, kas var notikt ar ķermeni.
Šis makaronu sacepums ar maltu liellopu gaļu, sasmalcinātu mocarellu un slepeno sastāvdaļu ir tik vienkārši pagatavojami, un atstāj daudz vietas uzlabojumiem vai izmaiņām - pagatavojiet to ar savas ģimenes iecienītajām sastāvdaļām. Ar recepti dalās “allrecipes.com”.
Ēšanas paradumi ietekmē visa ķermeņa veselību un jo īpaši smadzeņu darbību. Uzziniet, kurš ieradums var palielināt neirodeģeneratīvo traucējumu risku par 13%. Aukstajā sezonā noder sātīgas brokastis, bet ir vērts ieklausīties.
Spināti ir bēdīgi slaveni ar to, ka tie, šķiet, pazūd, tiklīdz jūs sākat tos gatavot, neatkarīgi no tā, cik daudz jūs izmantojat. Lūk, zinātnisks skaidrojums, kāpēc tā notiek, raksta “allrecipes.com”.
Piedevas izmanto pie gaļas un zivju ēdieniem. Tomēr dažas no tām var kaitēt figūrai, bet citas, gluži pretēji, veicinās svara zudumu. Kādas piedevas ir vērts pasniegt kopā ar gaļas un zivju ēdieniem?
Materiālu inženieri Itālijā ir izstrādājuši labāku veidu, kā vienmērīgi pagatavot olu, lai dzeltenums iegūtu patīkamu krēmveida konsistenci un baltums nebūtu pārāk ūdeņains. Meklējot labāko metodi, zinātnieki izmantoja 300 vistu olas.
Ja no rītiem apnikusi auzu pārslu biezputra un olu kultenis, tad var dažādot ēdienkarti un pagatavot austrumniecisko ēdienu šakšuka, kas lieliski iederēsies gan ģimenes, gan vientuļnieku brokastīs.
Kā ķiploku forma ietekmē ēdiena garšas intensitāti, kam tas pievienots? Sagriežot vai sasmalcinot ķiplokus, jūs sadalāt tajā esošās šūnas, un tieši tad garša kļūst īpaši intensīva. Jo vairāk šūnu tiks sadalīts, jo spēcīgāka būs garša un aromāts, tāpēc izspiests ķiploks vienmēr garšos bagātīgāk nekā lielāki tā gabaliņi. Par to, kādas konsistences ķiploks garšos labāk dažādos ēdienos, raksta “postimees.ee”.
Vai vēlaties izmēģināt jaunu vistas pagatavošanas veidu, kas pārsteigs ar vienkāršību un garšu? Šīs izsmalcinātās kotletes būs glābiņš, ja esat noguruši no sausiem un nelāgiem vistas krūtiņu ēdieniem.
Avokado ir auglis, kas ir ieguvis lielu popularitāti pēdējo gadu laikā - tas ir atrodams it visur, no brokastu grauzdiņiem līdz salātiem un gvakamoles mērcei. Tomēr kā to pareizi nogatavināt, ja veikalā iegādāts zaļš jeb negatavs auglis? Raksta “Express”.
Arābu virtuve ir ne tikai turku saldumi, bet arī daudzi citi pārsteidzoši deserti, kas radīti, pateicoties senajai cukura ekstrakcijas mākslai. Iegremdējieties Austrumu atmosfērā ar šo vienkāršo, taču pārsteidzoši gardā šokolādes deserta recepti, kas apvieno auzu pārslas, šokolādi un eksotiskas garšvielas vienā ēdienā.
Vai lasim pirms tā gatavošanas vai pasniegšanas jānoņem āda. Vai laša ādu ir droši ēst un vai tā sniedz ēdienreizei garšu, tekstūru un būtiskas uzturvielas?