Pagatavošana prasīs ļoti maz laika. Vai vēlaties kaut ko saldu, bet nevēlaties uzņemt papildu kalorijas? Tad šī auzu pārslu cepumu recepte ir ideāli piemērota.
Janvāris ir ziemas vidus un mēnesis, kad gaišais laiks jau palielinās, lēnām, bet pārliecinoši. Cenšamies pēc ilgākas atpūtas atgriezties darba ritmā. Tāpēc janvāra sezonas produkti ir ļoti ērti – barojoši un kalorijām bagāti.
No atkausēšanas metodes ir atkarīga ne tikai produkta garša un tekstūra, bet arī uzturvielu daudzums, kas paliks gatavajā ēdienā. Pārtikas sasaldēšana ir ērta un praktiska. Šī pārtikas uzglabāšanas metode pagarina tā glabāšanas laiku un ļauj saglabāt maksimāli labvēlīgās īpašības.
Ēdiens būs maigs ar spilgti krēmīgu garšu, un kraukšķīgā garoza nevienu neatstās vienaldzīgu. Šī ceptu kartupeļu versija ir ideāli piemērota kā neatkarīgs ēdiens vai kā piedeva zivīm, gaļai vai dārzeņiem. Tas ir viegli un ātri pagatavojams.
Neatkarīgi no tā, vai to pārkaisa virs picas šķēles, sagatavo garšīgu marinādi vai iemaisa buljona zupā, nevar noliegt, ka oregano uzreiz uzlabo jebkuru garšu. Šis aromātiskais augs, kura izcelsme ir Grieķijas kalnos, jau sen ir bijusi ēdiena gatavošanas pazīme visā Vidusjūras reģionā.
Kūciņa formu ieguvušas no keksa, bet saturs ir līdzīgs Lieldienu kūkai. Bet tajā pašā laikā tā paliek pilnīgi pašpietiekams produkts, kas var dekorēt gan uzkodu, gan desertu galdu.
Šī neticami vienkāršā, bet neticami maigā biskvīta kūkas recepte aizraus ar savu vieglo pagatavošanu un garšīgo garšu. Sastāvdaļu minimums, maksimāla bauda.
Kulinārijas speciālisti ir pārliecināti, ka mode pastāv ne tikai apģērbam un frizūrām, bet arī pārtikai. “The New York Times” intervēja ekspertus, kas apgalvo, ka 2025. gads būs veltīts kulinārijas noteikumu pārkāpšanai un tradīciju ignorēšanai.
Lionas salāti tiks piedāvāti jebkurā bistro Francijas dienvidos. Liona ir valsts neoficiālā gastronomiskā galvaspilsēta, un šie salāti ir ideāls veids, kā to iepazīt.
Vai Ziemassvētku eglīte varētu kļūt par svētku galda sastāvdaļu 2025. gada pirmajās dienās? No īsiem cepumiem līdz skuju tējai – ikviena mīļākā eglīte var būt ne tikai rotājums, bet arī vitamīnu avots.
Klasiskie Cēzara salāti ar vistu tagad ir tik populāri, ka ikvienam ir vismaz ideja par to, kā to pagatavot. Un viss šeit ir patiešām vienkāršs, ja ne ēdiena galvenā iezīme - oriģinālā mērce. Protams, var iztikt ar banālu veikalā nopērkamo majonēzi, taču ar to salāti uzreiz zaudēs savu "seju".
Tā ir ilūzija, ka mandarīni ir labi un garšīgi tikai svaigā veidā. Būsiet pārsteigti, bet var cept arī pīrāgus ar mandarīniem: tie sanāks ar tādu pašu gardu, jautru aromātu kā paši augļi.
Katalonijas Atvērtās universitātes un Kolumbijas universitātes ekspertu komanda ir atklājusi nopietnas veselības sekas cilvēkiem, kuri ēd pēc pulksten 17. Zinātniskais darbs tika publicēts žurnālā "Nutrition and Diabetes".
Noteikti pagatavojiet šo ēdienu! Grilēta šķiņķa un siera burrito ir garšīgs meksikāņu ēdiens, ko ir viegli pagatavot mājās. Pilnīgi visiem patiks šī uzkoda. Tas ir ātri, viegli un lēti pagatavojams.
Pergamenta papīram jeb cepamajam papīram ir daudz noderīgu funkciju, lai gan to parasti izmanto tikai cepšanai. Keitija Rozenhausa, konditore ar vairāk nekā 15 gadu pieredzi, pastāstīja “Southern living”, cik reižu drīkst izmantot cepamo papīru un kādi ir tā veidi.
Pasaulē 12. decembris tiek atzīmēts kā piparkūku namiņa diena. Adventes laikā, Ziemassvētkus un Jauno gadu gaidot, tradicionāli Eiropā un tostarp arī Latvijā ir piparkūku cepšanas laiks. Tās var būt ļoti dažādas - plānas un cietas, biezākas un mīkstas, gaišākas un tumšākas, ar vairāk pikantuma vai saldenākas.
Ziemas saulgrieži ir auglības, cerības un gaismas vairošanas svētki, kas likumsakarīgi ir arī gada visbagātīgākā svētku mielasta laiks. Ziemas saulgriežos nakts ir visgarākā un diena visīsākā. Ar gaismas vairošanu ir saistītas daudzas senlatviešu tradīcijas, bet Ziemassvētkos svin tās uzvaru pār tumsu.
Mini kiši ar krabju nūjiņām un zaļajiem sīpoliem var aizstāt tartletes, kanapē un sviestmaizes uz svētku galda. Tās ir arī lieliskas ceptas uzkodas. Kopumā kišs ir slavenais franču atvērtais pīrāgs, ko mūsdienās ir viegli atrast maiznīcās ne tikai Parīzē, bet arī citur Eiropā.
Kraukšķīgas un debešķīgi gardas piparkūkas ar apelsīnu garšu! Sagatavo mīklu vismaz dienu iepriekš un ļauj tai atdzist ledusskapī. No šī daudzuma iznāk aptuveni 90 cepumi