Uzturs

13.feb
Diēta - tie vienmēr ir ierobežojumi. Izrādās, lai palīdzētu organismam pierast pie jauna dzīvesveida un vieglāk pieturēties pie diētas, pietiek optimizēt savas virtuves interjeru! Lūk, piecas idejas jūsu virtuves interjeram, kas palīdzēs notievēt, saskaņā ar “postimees.ee”.
10.feb
Spināti ir bēdīgi slaveni ar to, ka tie, šķiet, pazūd, tiklīdz jūs sākat tos gatavot, neatkarīgi no tā, cik daudz jūs izmantojat. Lūk, zinātnisks skaidrojums, kāpēc tā notiek, raksta “allrecipes.com”.
10.feb
Palielinātu apetīti var izraisīt dažādi faktori, piemēram, stress, paaugstināta slodze un veselības problēmas. Sievietēm to var izraisīt arī zems estrogēna līmenis.
7.feb
Produktu sasaldēšana ir lielisks veids, kā izvairīties no ēdiena izšķērdēšanas, kā arī šādi iespējams ilgāk atsevišķus produktus saglabāt labus ēšanai. Daudzus pārtikas produktus var sasaldēt un tie atkūstot nemaina konsistenci, garšu, bet ir produkti, kurus labāk nelikt saldētavā, jo aukstā temperatūra tos var sabojāt! Šie būs 10 kulinārijā plaši izmantoti produkti, kurus nav ieteicams sasaldēt!
6.feb
Droši vien arī esat dzirdējuši, ka glāze silta piena pirms gulētiešanas palīdz labāk aizmigt un mierīgāk gulēt. Eksperti no “healthline.com” piedāvā izmēģināt divus jaunus piena dzērienus, kas garantēti palīdzēs saldākam miegam.
5.feb
Nav noslēpums, ka dārzeņi ir vieni no labākajiem pārtikas produktiem imunitātes stiprināšanai - tajos ir daudz būtisku uzturvielu, ko jūsu ķermenis izmanto, lai aizsargātu šūnas un cīnītos pret slimību izraisošiem mikrobiem. Bet, ja būtu jāizvēlas tikai viens dārzenis, kurš tas būtu? Dietologs nosauc labāko dārzeni imunitātei kopā ar “RealSimple”.
4.feb
Zaļie salāti ir ideāls veids, kā iekļaut savā ikdienas uzturā vairāk dārzeņu - tikai ar noteikumu, ka salātu mērce ir veselīga. Kā pagatavot vienkāršu, gardu un veselīgu zaļo salātu mērci, raksta “RealSimple”.
4.feb
Šie produkti var būt potenciāli bīstami, ja netiek pareizi pagatavoti! Uzzini, kuri ir pasaulē bīstamākie produkti!
2.feb
Domājot par dzelzs pārtikas avotiemm, vispirms parasti iedomājamies par sarkano gaļu, pupām vai spinātiem, taču ir vēl daudzi citi, mazāk populāri dzelzs avoti - lūk, 12 no tiem, saskaņā ar “RealSimple”.
2.feb
Jaunais gads bieži vien nāk ar apņemšanos dzīvot veselīgāk – vairāk kustēties, atteikties no kaitīgiem ieradumiem un sakārtot ēšanas paradumus. Taču, sākot domāt par veselīgu ēšanu, nereti šķiet, ka tas ir laikietilpīgi, dārgi un sarežģīti.
31.jan
Olbaltumvielas ir būtiska mūsu uztura sastāvdaļa. Šī uzturviela ir īpaši svarīga mūsu muskuļu, ādas, iekšējo orgānu, īpaši sirds un smadzeņu, kā arī acu, matu un naglu veselībai. Mūsu imūnsistēmai ir nepieciešami proteīni, lai ražotu antivielas, kas cīnās ar vīrusiem. Vieglākais veids, kā uzņemt olbaltumvielas, ir ēst gaļu, zivis, olas un piena produktus. Tomēr labi olbaltumvielu avoti var būt augu valsts produkti.
30.jan
Uztura speciāliste Katlīna Zālmane nosauc 11 diētas, kuras nekādā gadījumā nevajadzētu ievērot!
29.jan
Kartupeļi ir iecienīts produkts kā Latvijā, tā arī citviet. No šī dārzeņa var pagatavot nevienu vien gardu ēdienu, tāpēc tos mīl cilvēki visā pasaulē.
27.jan
Uztura speciāliste Andželika Duvala atklājusi interesantu recepti, kas palīdzēs cīnīties ar ballītes un iedzeršanas sekām - tas ir kāds pavisam vienkāršs deserts, raksta izdevums “Woman”.
27.jan
Eksperti atklāj, ko darīt, lai apēstu mazāk ēdiena un nepārēstos, bet vienmēr justies paēdušiem!
24.jan
Labākais tējas dzeršanas laiks ir atkarīgs no tējas veida un vēlamajiem rezultātiem. Ar padomiem un ieteikumiem dalās eksperti no “unian.net”.
23.jan
Glutēns jeb lipeklis ir ūdenī nešķīstošu olbaltumvielu grupa, kas atrodama kviešos, miežos un rudzos jeb graudaugos. Virspusēji domājot, var šķist, ka glutēnu satur vien maize, smalkmaizītes un kūkas. Taču tā nav! Glutēnu satur daudzi ikdienā bieži izmantoti pārtikas produkti. Cilvēkiem, kuriem ir glutēna nepanesamība vai tie, kuri vēlas no tā izvairīties, jābūt ļoti uzmanīgiem. Apkopojām dažus pārsteidzošākos produktu, kuri satur glutēnu!
22.jan
Alerģijas cilvēkiem var būt no jebkā. Pārtikas alerģija ir stāvoklis, kad atsevišķi pārtikas produkti izraisa netipisku organisma reakciju. Lai gan jebkurš pārtikas produkts var izraisīt alerģiju, ASV Pārtikas un zāļu pārvalde norāda, ka šie septiņi pārtikas produkti daudz biežāk par citiem izraisa alerģisku reakciju cilvēkiem.
19.jan
Uzzini kaut ko jaunu par citrusaugļiem!
16.jan
Daudzi cilvēki no rīta dzer ūdeni ar citronu. Jau gadiem ilgi šī ir populāra tendence. Zināms, ka tas ir veselīgi, bet kādu labumu patiešām šis dzēriens sniedz veselībai?
15.jan
Daudzi no mums tic, ka pelējums ir ne vien nekaitīgs, bet mazās devās pat labs veselībai, kā arī “nebūs nekas traks”, ja noņemsim pelējuma virskārtu, piemēram, no ievārījuma burciņas un tad lietosim to uzturā. Par to, kā ir patiesībā, skaidro uztura speciālisti kopā ar “Woman's Health Magazine”.
15.jan
SIA “Reitan Convenience Latvia” ilgtspējas vadītāja Vita Breidaka, “Neapēd zemeslodi!” izaicinājuma ietvaros, atspēko populārākos mītus, kas apvij veģetāro un vegānisko pārtiku un tās ražošanu.