Uzturs

26.aug
Šobrīd, kad pilnā pilnbriedā ievācam dažādus dārza labumus, to apjoms var būt tik liels, ka nespējam tos laicīgi notiesāt vai pagatavot ziemai. Ja jūsu ledusskapī ir "aizķērušies" gurķi, kuru izskats un tekstūra ir mainījusies, bet viss vēl nav tik slikti, lai tos mestu laukā, mums ir ideja, kā tos atkal padarīt kraukšķīgus un gardus!
15.aug
Vasara ir īstais laiks, lai baudītu gardus un vitamīniem bagātus augļus un ogas. Noskaidro, kuri augļi un ogas ir visveselīgākie un vitamīniem bagātākie vasaras sezonā! Šie sezonālie augļi būs arī visgardākie tieši vasaras laikā!
14.aug
Dietologi nosauc sešus veselīgus dzērienus, kurus ieteicams dzert no rītiem, īsi pēc pamošanās.
14.aug
Kas par daudz, tas par skādi! Uzziniet, ar kādām blakusparādībām var nākties sadzīvot, ja ikdienā ēdīsiet par daudz olu.
10.aug
Uzziniet iemeslus, kāpēc katru dienu jums būtu jāēd gurķi! 
2.aug
Kabaču sezona rit pilnā sparā. Šis ir tas laiks, kad teju ikvienā mājā cilvēki gatavo vai plāno gatavot ēdienus, kuru pamatā ir kabači! Viens no vispārzināmiem faktiem par kabačiem ir tāds, ka šo unikālo dārzeni var izmantot gan sāļu, gan saldu ēdienu pagatavošanā. Bet ko vēl vērts zināt par kabačiem, lasiet tālāk rakstu!
31.jūl
Ledusskapis ir izcils izgudrojums, tā mēs spējam pasargāt pārtikas produktus no priekšlaicīgas sabojāšanās. Tomēr ne visus pārtikas produktus ieteicams turēt ledusskapī, jo efekts var būt pretējs - tie var ātrāk sabojāties.
30.jūl
Noskaidrojiet, kāpēc nepieciešams ēst ķiršus jeb kādu ieguvu veselībai var sniegt šīs gardās ogas.
22.jūl
Vistas gaļa ir viens no populārākajiem un visbiežāk patērētajiem gaļas veidiem pasaulē. Lai arī ir gaļa, kuru cilvēki mēdz ēst jēlu, vistas gaļa nav to starpā. Kāpēc vistas gaļu nevar ēst jēlu un kas notiks, ja apēdīsim jēlu putna gaļu?
18.jūl
Vai esat kādreiz domājuši, kāpēc jums nemitīgi kārojas sāļi un pikanti ēdieni? Dietalogi izceļ piecus iemeslus, kāpēc tā notiek.
17.jūl
Uzziniet, kādu labumu veselībai var sniegt ķirši un kāpēc tos šobrīd ieteicams ēst ikvienam!
16.jūl
Saldie kartupeļi jeb batātes ir ļoti barojošs un daudzpusīgs tīteņu dzimtas augs. Šis dārzenis ir labs A un C vitamīna, mangāna avots. Kas notiks ar organismu, ja savā ēdienkartē iekļausim saldos kartupeļus?
10.jūl
Visbiežāk, kad mums kārojas kaut kas gards, roka sniedzas pēc neveselīgiem našķiem. Tomēr ir lērums dažādu veselīgu našķu, kurus iesaka ēst uztura speciālisti, jo tie ir ne tikai veselīgi, bet arī ļoti gardi!
5.jūl
Vai drīkst ēst sapelējušu sieru, ja pelējumu nogriež nost? Uz šo jautājumu atbild Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta ārsts Karan Rajans.
4.jūl
Arbūzs ir daudzu cilvēku iecienīts vasaras auglis. To ēdot, mēs arbūzu nomizojam un mizu izmetam. Mēs ēdam vien augļa mīksto daļu. Bet vai drīkst ēst arī šī augļa mizu?
2.jūl
Ja šovasar vēlaties zaudēt svaru, svarīgi ir ne tikai sportot un ēst veselīgi, bet arī neaizrauties ar dažādiem alkoholiskiem dzērieniem. Alkohols pats par sevi nav labs veselībai, taču ir vairāki dzērieni, kurus uztura speciāliste Džordžija Čiltone neiesaka lietot, ja vēlaties zaudēt svaru. Šie pieci dzērieni nenāks par labu jūsu figūrai!
30.jun
Arbūzs ir viens no vasaras top augļiem. Tas ir salds un sulīgs, tieši tāds, kāds karstajās vasaras dienās palīdz atveldzēties! Apkopojām piecus interesantus faktus par arbūziem, kurus, iespējams, tu nezināji!
26.jun
Čipši ir daudzu cilvēku iecienīts našķis. Tie ir gardi un pieejami daudz un dažādās garšu variācijās, taču nav veselīgi, jo satur lielu tauku un sāls daudzumu. Ja arī jūs esat liels sāļo našķu cienītājs, tad šie ieteikumi jums var noderēt. Noskaidrojiet ar ko aizstāt ierastos kartupeļu čipšus!
24.jun
Ko visbiežāk redzam Jāņu apsveikumos? Protams, ozollapu vaiņaga ieskautu zeltainu ķimeņu siera rituli! Simbolizējot sauli, šādi paaudžu paaudzēs esam godinājuši saulgriežu laiku, kad dienas ir brīnišķi garas, gaišas un siltas. Sīkāk par sieru un tā vērtību veselībai "Veselības centru apvienības" sertificētā uztura speciāliste Anita Baumane un farmaceite Juta Namsone.
16.jun
Pākšaugus ir vērtīgi lietot ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem, ja tos termiski apstrādā un atbilstoši pagatavo. Lēcās un pupiņās ir augstāka dzelzs koncentrācija nekā citos augu valsts produktos, tāpēc mazuļa uzturā pākšaugus rekomendē ieviest samērā agri – jau no 6–8 mēnešu vecuma. "Rimi Bērniem" eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina skaidro, kāpēc pākšaugi bērna uzturā ir ieteicami.
14.jun
Vēl pirms mazliet vairāk nekā desmit gadiem tika uzskatīts, ka holesterīns ir slikts, kaitīgs veselībai un ka ar uzturu jāuzņem ne vairāk kā 0,2–0,3 grami holesterīna dienā – apjoms, kuru satur 1–1,5 olas. Tomēr pētījumi nav apstiprinājuši olās esošā holesterīna saistību ar insultu un asinsvadu slimībām, saka uztura speciāliste Alise Kindzule Dunavska.
9.jun
Pēdējās desmitgadēs diskusija par veselīgu uzturu un tā lomu cilvēka veselības un labsajūtas nodrošināšanā kļuvusi īpaši aktuāla. Tomēr par spīti zinātnieku, uztura speciālistu, mediķu un citu ekspertu vienprātībai jautājumā par to, ka veselīgs uzturs viennozīmīgi labvēlīgi ietekmē cilvēka pašsajūtu un veselību, viedokļi par to, kuri produkti ir veselīgi, bet kuri – nē, atšķiras. Kafija, kartupeļi, maize, makaroni, sarkanā gaļa, cukurs un sāls – tie ir tikai daži produkti, kuri nereti automātiski tiek ievietoti kategorijā “neveselīgs”. Cik tas ir pamatoti, skaidro sertificēta uztura speciāliste, “Narvesen” eksperte Lizete Puga.