Virtuvē

6.mai 2023
Sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina norāda, ka sēklas, līdzīgi kā rieksti, satur daudz olbaltumvielu, taukvielu, vitamīnu un minerālvielu, tomēr veikalos tās ir pieejamas par daudz demokrātiskākām cenām, tādējādi ir draudzīgas ne vien organismam, bet arī maciņam. Izmēģiniet šo gardo sēklu sausmaizīšu recepti!
4.mai 2023
Pikniks ir neaizstājama pavasara un vasaras sastāvdaļa. Parūpējies par skaistu galda noformējumu un izveido galda piederumu turētāju no otrreizējiem materiāliem!
1.mai 2023
Ja, griežot dažādus pārtikas produktus, jūsu virtuves dēlītis mēdz slīdēt pa virtuves virsmu, tad šis vienkāršais veids jums noderēs!
30.apr 2023
Šie cepumi lieliski papildinās svētku galdu gan garšas, gan vizuālā noformējuma ziņā.
28.apr 2023
Ieprieciniet brīvdienu rītā savas un mīļoto cilvēku garšu kārpiņas, pagatavojiet sātīgas karstmaizes.
27.apr 2023
Vēlaties pagatavot gardu sviestmaizi, bet sviestu aizmirsāt izņemt no ledusskapja laikus un tas ir ciets? Vairs par to nav jāsatraucās, ir pavisam vienkāršs veids, kā cietu sviestu ātri padarīt mīkstu!
24.apr 2023
Vai zinājāt, ka ķirbu sēklas ir ļoti veselīgas un tās nepieciešams iekļaut pavasara ēdienkartē? Pagatavojiet šos gardos salātus, izmantojot ķirbju sēklas!
20.apr 2023
Lai pagatavotu savus tortiljas čipšus jeb kraukšķus būs nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas.
11.apr 2023
Pēc Lieldienu olu krāsošanas un ripināšanas, kā arī citām jautrām aktivitātēm, svinētājiem bieži vien paliek pāri prāvs olu skaits, ko var izmantot dažādu garšīgu ēdienu pagatavošanai, tā parūpējoties par to, lai ēdiens neiet zudumā, saka Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA) izpilddirektore Anna Ērliha.
10.apr 2023
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone dalās ar divām gardām ēdienu receptēm, kurās izmantot pāri palikušās Lieldienu olas.
9.apr 2023
Ja jums pēc Lieldienām paliek pāri lērums nokrāsotu olu un tās vairs diemžēl nav kur likt, tad mums ir ideja, kā tās pārvērst gardā "mērcē"! Šo mērci var izmantot dažādu uzkodu baudīšanai.
1.apr 2023
Sāc gatavoties Lieldienām laicīgi! Izveido glītu galda dekoru - puķupodu.
31.mar 2023
Palutini sevi brīvdienu rītā ar gardu un sātīgu karstmaizi.
29.mar 2023
Visa burvība slēpjas vienkāršumā! Ar šo triku Jūs burtiski pāris sekundēs spēsiet "sagriezt" vairākus siera veidus vienādos gabaliņos.
28.mar 2023
Lai cieto maizi nevajadzētu mest laukā, to pavisam viegli var padarīt atkal mīkstu!
26.mar 2023
Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” iesaka gardu un viegli pagatavojamu ēdienu – cūkgaļas krūtiņas cepeti ar kartupeļu klimpām, šampinjoniem un burkānu salātiem.
22.mar 2023
Uztura speciāliste Liene Sondore dalās ar divām gardām un veselīgām receptēm, kuras izmēģināt šajā pavasarī!
19.mar 2023
Šis ir pavisam vienkāršs triks, kuru jums vajadzētu atcerēties, ja iegādājaties dateles ar visiem kauliņiem!
15.mar 2023
Ķirbju biezzupām katram pavāram ir sava recepte un savi knifi, kā zupu piepildīt ar garšu un sātīgumu. Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” piedāvā recepti viegli pagatavojamai un gardai ķirbju, burkānu, ingvera krēmzupai ar ķirbju sēklām.
10.mar 2023
Parfē ir sasaldēts saldais ēdiens, kas nāk no Francijas. Varētu teikts, ka parfē ir attāls radinieks saldējumam, jo abi divi ir aukstie deserti, taču to pagatavošanas veidi stipri atšķiras. Šoreiz jums piedāvājam izmēģināt ogu parafē!
2.mar 2023
Zivis un jūras produkti ir ļoti vērtīga ikdienas maltītes sastāvdaļa, ko diemžēl Latvijā uzturā izmantojam pārāk maz. Nevajag lasi, nevajag foreli – izmantojot cenā pieejamākas zivis un izdomas bagātas receptes, rezultāts būs gan gards, gan izdevīgs! Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” piedāvā recepti mintajas zivs plācenīšiem ar apceptiem dārzeņiem.
27.feb 2023
Lai arī ledusskapis tiek uzskatīts par vienu no visilgāk kalpojošajām sadzīves tehnikas iekārtām – kā zināt, kad patiešām ir pienācis laiks domāt par jauna ledusskapja iegādi? Skaidro eksperts Andris Kalniņš.