Ja jaunā gadā esi apņēmies dzīvot veselīgāk un pamēģināt kaut ko jaunu, iespējams, ir īstais brīdis pamēģināt kādu veģetāro ēdienu! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā receptes diviem sātīgiem veģetārajiem ēdieniem.
Vegāniskajā janvārī jeb Veganuary katru gadu cilvēki tiek mudināti savā ikdienas uzturā iekļaut vairāk augu valsts produktus. Veikala "Ikea" virtuves vadītāja Jeļena Siņicina iesaka izmēģināt vegāniskos tako.
Uz atklātas uguns izcepts gaļas gabals, iespējams, ir bijis viens no pirmajiem ēdieniem, ko pagatavoja mūsu tālie priekšteči, un lai gan kopš tā laika ir pagājuši gadu tūkstoši un izdomāti simtiem dažādu gaļas pagatavošanas veidu, sulīgs steiks uz grila joprojām plaši iecienīts gardēžu vidū, vēsta kanāls “National Geographic”.
Ja atverot vaļā ledusskapja durvis jums pretī "nāk" spēcīgs, nepatīkams aromāts, tad tas nozīmē to, ka ir pēdējais laiks, lai to iztīrītu un sakārotu. Bet ja pēc ledusskapja iztīrīšanas sliktā smaka nav pazudusi, tad jums var noderēt kāds no šiem trim padomiem.
Pagatavot restorāna cienīgu maltīti pa spēkam ir daudziem, un tas ne vienmēr ir sarežģīts un laikietilpīgs process. Viens no Latvijas labākajiem šefpavāriem Māris Jansons kopā ar TikTok satura veidotāju Airitu Kodorāni jeb Airitatu izmēģinā trīs vienkāršu ēdienu – uzkodu, pamatēdienu un desertu receptes.
Paejot svētkiem lielai daļai cilvēku nākas "pievilkt jostas" un dzīvot nedaudz taupīgāk, jo svētkos nauda kusa tikpat ātri, kā sniegs aiz loga. Lai dienas līdz algas dienai būtu vieglākas, iesakām vienu pavisam gardu un ļoti lētu kartupeļu pagatavošanas recepti!
Jau rīt aizvadīsm veco, bet sagaidīsim jauno gadu ar gardiem ēdieniem un dzirkstošiem dzērieniem. Padariet svētku vakaru vēl īpašāku un pagatavojiet atspirdzinošu šampanieša punšu.
Ko jūs šogad liksiet svētku galdā? Rasols, siļķe kažokā… tas viss jau ir apnicis! Aizrautīgā kulināre un 13 bestselleru autore Signe Meirāne ir sagatavojusi īpašu svētku uzkodu receptes, kas pārsteigs pat visizsmalcinātāko viesi.
“Ēdamās dāvanas ir īpašs savu mīļo un tuvo cilvēku iepriecināšanas veids. Tās ir ne vien gardas, bet arī parāda, ka par dāvanas saņēmēju esi ļoti piedomājis, veltījis laiku un darbu, lai viņu iepriecinātu,” teic “Rimi Bērniem” eksperte un trīs bērnu mamma Inga Akmentiņa-Smildziņa.
Ja jums trūkst ideju, ko pagatavot vakariņās, tad smelieties iedvesmu no “Putnu fabrika Ķekava” pārtikas ekspertu iemīļotajām receptēm. Gardi, ātri un pavisam vienkārši!
Ziemassvētki nav iedomājami bez gardām, kraukšķīgām piparkūkām. Veikalos pieejams plašs klāsts dažādu veidu piparkūku, bet mājās ceptās ar tām nevar salīdzināt. Izmēģiniet šajos svētkus šo piparkūku mīklas recepti!
Gvakamoles mērce, kuras izcelsme meklējama Meksikā, ir labi zināms meksikāņu gardums visā pasaulē. Tās pielietojumus ir plašs, bet visbiežāk to ēd ar čipsiem vai maizi. Ar ideju gardas gvakamoles pagatavošanā dalās Barbora.lv.
Reizēm gatavojot ēst paliek pāri dažādi pārtikas produkti, kurus zinām, ka tuvākajā laikā neizmantosim un tie noteikti sabojāsies. Ja mājās gatavojot ēst jums ir palikusi pāri tomātu pasta, tad neraizējieties, to var uzglabāt saldētavā.
Gardu, siltu un apetelīgu saldumu pagatavošana ne vienmēr var būt ļoti sarežģīta. Lai arī var šķist, ka, piemēram, cepumus ir daudz vieglāk iegādāties veikalā, tā nemaz nav. Izmēģiniet šo 60 sekunžu recepti.