Virtuvē

21.sep 2022
1983. gada 21. septembrī laikraksts "New York Times" publicēja plūmju kūkas recepti, kas ātri kļuva populāra. Tik populāra, ka lasītāji vēlākajos gados to sāka izmantot šī laikraksta redaktoru šantāžai. Šīs receptes popularitāte, iespējams, slēpjas tās pagatavošanā. Kūkai nepieciešamie produkti ir nopērkami parastos pārtikas veikalos, un arī tās cepšana neprasa nekādas īpašas konditora prasmes. Tagad, plūmju laikā, ir īstais brīdis izmēģināt šo recepti.
20.sep 2022
Burkānu džems skan visai interesanti, vai ne? Rudens ir īstais laiks, kad eksperimentēt ar dažādām jaunām garšām, jo ir pieejams plašs klāsts dažādu svaigu dārzeņu. Izmēģiniet šo pavisam vienkāršo recepti un atklājiet jaunu garšu pasauli!
18.sep 2022
Ja esat īsts saldummīlis, tad šī recepte ir tieši priekš jums! Pagatavojiet gardas, dabīgas dzērveņu konfektes!
16.sep 2022
Šis ir pavisam vienkāršs triks, kā sasaldēt zaļumus ziemas krājumiem. Saldētos zaļumu/sviesta kubiciņus var izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā, piešķirot tiem īpašu garšu!
15.sep 2022
Trauku mazgāšana nav patīkams process. Bet šī pavisam vienkārša ideja palīdzēs padarīt šo procesu ātrāku. Izmēģiniet!
14.sep 2022
Vai tevi mājās nomoka lielā kabaču raža? Ir apnikušas ierastās kabaču receptes? Mums ir risinājums - kabaču čipsi!
13.sep 2022
Francija ir viena no kulinārajām mekām. "Intueat" un "Fresh Food Father" dibinātājs, šefpavārs Adrea Uzarovskis, kurš arodu apguvis Francijā un citās Eiropas valstīs, dalās ar noderīgiem trikiem, kā mājās pagatavot izcili gardu maltīti.
12.sep 2022
Pagatavojiet gardu sīpolu džemu. Tas labi saderēs gan ar dažādiem gaļas, gan zivs ēdieniem. Karamelizētais sīpolu džems ir tas, ko tev vajag!
12.sep 2022
Vai zinājāt, ka citronus var izmantot ne tikai uzturā, bet arī virtuves uzkopšanā? Izlasiet un uzziniet, kā vēl var izmantot citronus!
11.sep 2022
Brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize. Tāpēc katru rītu nepieciešams ieturēt brokastis. Lai steidzīgajos rītos nepaliktu ar tukšu vēderu, apkopojām dažas pavisam vienkāršas brokastu idejas!
9.sep 2022
Veikalā pieejams plašs klāsts ar dažādiem garšvielu maisījumiem, kuri ir paredzēti uzkodu, salātu mērcīšu pagatavošanai. Nepērciet veikalā, bet pagatavojiet pats!
8.sep 2022
Vai esat kādreiz ēdis tomātu ievārījumu? Ja neesat, tad laiks ir to pašam pagatavot un nobaudīt.
7.sep 2022
Vai zinājāt, ka arī burkānus var marinēt? Izmēģiniet šo pavisam vienkāršo recepti un aukstajos ziemas mēnešos mielojaties ar kraukšķīgiem burkāniem!
5.sep 2022
Šis triks noderēs ikvienam, kuram garšo granātāboli. Iegūstiet mājās svaigi spiestu granātābolu sulu, neizmantojot sulu spiedi.
31.aug 2022
Neparasta recepte garda deserta pagatavošanai! Vai esat kādreiz cepis ābolu pīrāgu pannā? Izmēģiniet!
30.aug 2022
Sācies ražas novākšanas laiks. Tomāti katru dienu arvien vairāk gatavojas, reizēm to ir tik daudz, ka nespējam tos visus apēst. Lai tomāti neaizietu bojā, izmēģiniet šīs divas tomātu uzglabāšanas metodes.
29.aug 2022
Slaveno Kijivas torti var pagatavot mājās. Ukrainas ziņu un izklaides portāls UNIAN raksta, ka "Kyiv Cake" ir kulinārijas mākslas šedevrs un tā ir kā Ukrainas galvaspilsētas saldā vizītkarte.
26.aug 2022
Šobrīd griķi ir viena no aktuālākajām pārtikas precēm Latvijā, pat atmetot koronavīrusa draudu radīto panikas lēkmi griķu izpirkšanai. Griķi ir neizsakāmi veselīgs produkt un patiesībā to recepšu krājumi neparobežojas vien ar griķu vārīšanu vai putru. Izmēģini šos neparastos griķu krekerus.
25.aug 2022
Šīs kulinārijas viltības palīdzēs ne tikai pagatavot gardu maltīti, bet arī atvieglot sev dzīvi. Iespējams, daudziem tās jau būs pazīstamas, bet vienmēr der sev atgādināt.
23.aug 2022
Šis varētu būt tavs vasaras noslēguma dzēriens! Gards, svaigs un atspirdzinošs!
19.aug 2022
Var šķist, ka saldējuma pagatavošana var būt ilgs un sarežģīts darbs, taču tā nav! Izmēģiniet šo pavisam vienkāršo recepti.
17.aug 2022
Upenes ir pazīstamas ar bagātīgu C vitamīna saturu un citām vērtīgām īpašībām. Turklāt tās tiek plaši izmantotas ne vien pārtikā, bet arī farmācijā un skaistumkopšanā. Vai upenes patiešām ir C vitamīna krātuves? Ko citu vērtīgu tās sniedz mūsu organismam un kā tās vislabāk lietot uzturā? Konsultē BENU Aptiekas piesaistītā eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un BENU Aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.