Virtuve

23.nov 2009
Jaunajos Fiskars Takumi nažos nemainīgi augstā kvalitāte apvienota ar Japānas tradīcijām, iedvesmojoties no unikālā slīpā dizaina, kas raksturīgs šīs kultūras gatavošanas rīkiem.
22.nov 2009
Cēsu rajonā sēņu sezona joprojām nav beigusies. Sestdien, 21.novembrī, dodoties uz mežu pēc egļu zariem, portālam nra.lv izdevās salasīt gailenes. Protams, vietumis bija redzamas arī krietni pāraugušas vai ūdeņainas sēnes, bet itin mierīgi varēja salasīt svaigi izaugušas, skaistas un saprātīga izmēra gailenes, kas arī garšoja pēc gailenēm, paprāvai sēņu mērcei ģimenes pusdienām.
17.nov 2009
"Mana mamma izcili gatavo ēst, bet tēvs ir kaislīgs makšķernieks, tāpēc kopš bērnības esmu varējusi baudīt daudzveidīgu un garšīgu ēdienu.
14.nov 2009
Skābētus kāpostus šajā laikā prasmīgas saimnieces parasti jau ir sarūpējušas pašas, atliek vien izvēlēties, kādus ēdienus no tiem gatavot, – sautēt, izmantot tos salātos, bet varbūt ir kāre pēc pīrādziņiem ar kāpostiem.
13.nov 2009
Eiropas Savienības dalībvalstu pārtikas riska novērtēšanas institūcijas pēta Eiropas valstu iedzīvotāju pārtikas grozu un ēšanas paradumus, tādējādi noskaidrojot, vai ar ikdienā lietotajiem pārtikas produktiem tie uzņem visas organismam nepieciešamās uzturvielas, vitamīnus un mikroelementus un kāds ir potenciālais risks cilvēka veselībai, lietojot uzturā piesārņotus produktus.
9.nov 2009
Izrādās, ka brūnais cukurs, ko iegūst no cukurniedrēm, parādījies vēl agrāk nekā baltais cukurs.
7.nov 2009
Daudzi Latvijas pavāri šobrīd ir devušies prom no valsts, lai citviet pārlaistu ekonomisko krīzi.
7.nov 2009
"Pirms kādiem desmit gadiem apmeklēju "Dzīves skolas" nodarbības, kur tika sludināti veselīgas dzīves pamatprincipi. Ja atmiņa neviļ, uzsvars tika likts uz medu, vingrošanu un pirti. Šobrīd manā dzīvē vairs palicis tikai medus," vērtējoši saka foto ziņu aģentūras f64 fotogrāfs Kaspars Krafts.
2.nov 2009
Šampinjoni, ko savu reizi gatavojam maltītei, ir ne vien garšīgs un aromātisks, bet arī sātīgs produkts.
31.okt 2009
"Ja gribas garšīgi paēst, tas ir spēcīgs stimuls iemācīties labi gatavot," balstoties uz savu pieredzi, zina teikt Dailes teātra aktieris Ivars Auziņš.
28.okt 2009
Ja gribas atrast kaut ko netradicionālāku daudzveidīgo sieru platē, vajadzētu pamēģināt rīvēto zaļo sieru.
24.okt 2009
"Man patīk gatavot ēst, tā ir brīnišķīgāka atpūta, māksliniecisks un inovatīvs process," savu attieksmi pret dzīves kulināro pusi pauž aktrise, producente un docētāja Latvijas Kultūras akadēmijā Leonarda Ķestere-Kļaviņa.
17.okt 2009
Smiltsērkšķu augļi nav tikai vitamīnu avots vien. Mazliet pacietības, tos vācot no ērkšķainajiem zariem un apstrādājot, vēl mazliet – gatavojot ēdienus vai dzērienus, un mielošanās var sākties.
13.okt 2009
Veselīga uztura speciālisti latviešu tradicionālo virtuvi var uzslavēt par plašo biezpiena izmantojumu.
10.okt 2009
Henomeles – kas tās tādas? Japānas krūmcidonijas. Kāpēc tik gari, vai tad nevar teikt vienkārši – cidonijas?
7.okt 2009
Popkorns ir viens no kukurūzas veidiem un pirmais produkts, ko speciāli gatavoja mikroviļņu krāsnī. Tas ir naturāls, ar mazu kaloriju daudzumu un patiesībā sātīgs.
6.okt 2009
Latvijas ģimeņu dziedāšanas svētku dalībnieki Sanita (39 gadi) un Didzis (44 gadi) Eglīši no Alūksnes iepazinās, mācoties Rīgas Kultūras un izglītības darbinieku tehnikumā.
3.okt 2009
Esmu pārliecināta – Jānis manā dzīvē ienāca tāpēc, ka biju gatava ģimenes dzīvei gan emocionāli, gan gluži praktiski," uz ēst gatavošanas prasmes lielo nozīmi, meklējot otru pusīti, norāda M. Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Veronika Plotņikova.
25.sep 2009
Ko izvēlēties – krējumu vai tā dēvēto krējuma izstrādājumu? Ņemt to, kas lētāks, vai tomēr papētīt produkta sastāvu un pārdomāt varbūtējos plusus un mīnusus? Kad naudas kļuvis mazāk, pircēji produktus izvēlas rūpīgāk.
22.sep 2009
Nav tik sens laiks, kad daudzās virtuvēs parādījās mikroviļņu krāsns, ierindojoties gluži vai otrā vietā aiz ledusskapja.
22.sep 2009
Tik zīmīgs nosaukums ir mākslinieces Lindas Daņiļevskas un Jura Jakšpētera pirmajai kopīgajai izstādei, kas līdz 3. oktobrim apskatāma galerijā "Istaba". "Mums mājās ir liels galds, pie kura viss notiek.
15.sep 2009
Ja kompotu gatavošana rudenī ir jūsu ģimenes tradīcija un jūsmājās visi tos labprāt ēd, tad jautājumi ir nevietā un pieliekamais noteikti jau papildinājies ar kādu jaunu burciņu partiju.