Receptes

Vakar, 18:03
Kāpostu lapu un lapu kāpostu zaļumi veido garšīgu kombināciju šajā veselīgajā, garšīgajā garnīrā, kur zaļumi ir apvienoti ar olīveļļu, ķiplokiem, sāli, melnajiem pipariem un citronu sulu, lai garšotu un piešķirtu aromātu. Tas ir izcils veids, kā ēst dārzeņus.
20.nov
Plovs ir viens no populārākajiem ēdieniem dažādās pasaules virtuvēs, taču tā variācijas spēj pārsteigt pat izsmalcinātākos gardēžus. Un dažas receptes var būt diezgan labvēlīgas ķermenim.
19.nov
Majonēzes pagatavošana aizņem tikai apmēram piecas minūtes. Un tās garša, ja ievēro visas nianses, ir vienkārši izcila - bieza, maiga un neticami apetītlīga.
18.nov
Zivi vislabāk sālīt pašam – tā iegūst produktu, kas būs garšīgs, veselīgs un ekonomisks.
18.nov
Virtuves huligāns Pipars sveic tautiešus Latvijas dzimšanas dienā ar recepti, kas patiks visām gaumēm.
17.nov
Svētdienas ir ne tikai ģimenes, bet arī lutināšanas dienas. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš stāsta, ka sanāks ļoti saldi, ja āboli nebūs skābi.
16.nov
Virtuves huligāns Pipars atklāj, lai uzceptu bagātīgu sēklu maizi, nevajag nekādas mākslas un zināšanu – tikai sajaukt visu kopā un ieslēgt cepeškrāsni.
15.nov
Kartupeļu vārīšanā nav nekā aizraujoša. Taču tā ir būtiska gatavošanas tehnika, kas ir pirmais solis, lai pagatavotu daudzus ēdienus, piemēram, kartupeļu biezeni, kartupeļu salātus un vienkārši vārītus kartupeļus.
14.nov
Izbaudiet šo kāpostu brālēnu neapstrādātu vai pagatavotu dažādos ēdienos. Kolrābji var izskatīties kā sakņu dārzenis, bet patiesībā tas ir saistīts ar kāpostiem, ar kāpostu smaržu un brokoļu stublāju garšu. Tas padara to par lielisku alternatīvu kāpostiem vai rāceņiem.
13.nov
Nepieciešamas apmēram 30 minūtes – ideāli piemērots brokastīm. Biezpiena plācenīšus var pagatavot gan uz pannas, gan cepeškrāsnī. Īpaši iecienīti ir sulīgie biezpiena plācenīši.
12.nov
Viegli pagatavojams, bet neticami garšīgs vakariņu variants. Ja meklē veidu, kā iepriecināt savu ģimeni ar garšīgu un sātīgu ēdienu, tad sulīgās vistas kotletes ar bekonu ir tieši tas, kas nepieciešams.
10.nov
Mārtiņdienā bez pīrāgiem neiztikt. Tam piekrīt arī virtuves huligāns Pipars, kurš piedāvā recepti pīrādziņiem ar malto gaļu un sinepēm. Labi garšošot gan silti, gan arī atdzesēti.
9.nov
Virtuves huligāns Pipars piedāvā recepti, kas domāta tām ģimenēm, kas brīvdienās ir iecienījušas virtuvē eksperimentēt.
8.nov
Viegla uzkoda, kas patiks ikvienam. Pastēte ir franču delikatese, kas populāra tās unikālās garšas un tekstūras dēļ. Tas sastāv no dažādām sastāvdaļām, piemēram, gaļas, mājputnu gaļas, zivīm vai dārzeņiem, kas sajaukti ar garšaugiem un garšvielām.
7.nov
Lieliska veselīga un sātīga piedeva pusdienām vai vakariņām. Ja vēlaties ēdienam mazāk kaloriju, daļu kartupeļu nomainiet ar vieglākiem dārzeņiem – gurķiem vai avokado. Lai iegūtu   stiprāku garšu, var pievienot svaigus zaļos sīpolus vai pētersīļus.
7.nov
Olu kultenis ir viens no klasiskākajiem un populārākajiem brokastu ēdieniem. Gadu gaitā šī vienkāršā maltīte ir atkal un atkal uzlabota. Šis klasiskais brokastu ēdiens nepārtraukti attīstās, sākot no padomiem un trikiem, kā pagatavot perfektu olu kulteni, līdz papildu sastāvdaļām, kas uzlabos olu kulteni.
6.nov
Gardas vistas gaļas vai cūkgaļas karbonādes ar ananasiem var pagatavot gan svētkiem, gan ikdienai. Ne visiem cilvēkiem patīk gaļa un augļi. Bet, ja patīk šī kombinācija, tad šis ēdiens noteikti jāpagatavo.
5.nov
Rudenī par nepieciešamu pasākumu kļūst saaukstēšanās profilakse. Pārbaudīta tautas metode ir vistas buljona gatavošana, pievienojot dārzeņus, tas palīdz mazināt klepus simptomus un ir lieliska izvēle veselības uzturēšanai un imūnsistēmas stiprināšanai.
4.nov
1894.gadā parādījās pirmā Olivjē salātu “versija” - ar meža irbes gaļu un kaperiem. Vēlāk, 1913. un 1984. gadā, receptei tika pievienoti salāti un sojas-kabula mērce, kas ir sāļa mērce, kas pagatavota no gaļas buljona, etiķa un dažādiem dārzeņiem un saknēm.
3.nov
“Gandrīz siļķe kažokā, bet vienkāršotā versijā. Mierīgi var pasniegt svētkos. Ieraudzīju vienā zviedru mājas lapā un nolēmu padalīties ar recepti. Es nezinu, vai tas zviedriem ir kāds nacionālais ēdiens, piemēram, kā mums rasols. Es nolēmu, ka mūsu mentalitātei noteikti garšos,” iedrošina virtuves huligāns Pipars.
2.nov
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šī nav siera kūka un nav arī sacepums. “Tas tik tiešām ir biezpiena plācenītis, tikai ļoti liels. Un pārliets ar šokolādes glazūru. Un tas ir ļoti gards,” iedrošina Pipars.
1.nov
Ķirbi var cept vai tvaicēt, vai sautēt uz lēnas uguns zem vāka, lai labāk saglabātu tā derīgās īpašības. Garšvielas īpaši izceļ ķirbja garšu. Desertiem der vaniļa, kardamons, zvaigžņu anīss un kanēlis, bet citiem ēdieniem - Provansas garšaugi, ķiploki, oregano, rozmarīns un timiāns. Ķirbis labi sader ar burkāniem, āboliem, sīpoliem, jaunajiem kartupeļiem un garšaugiem. Ķirbju sula ir veselīgs ēdiens, kas labi uzsūcas organismā, normalizē vielmaiņu un miegu, īpaši bērniem.