Virtuvē

Vakar, 7:45
Svaigi garšaugi ēdieniem piedod pavisam citu garšu, tāpēc pavāri tos iesaka izmantot gatavojot maltītes. Kas jāņem vērā audzējot garšaugus mājās uz palodzes? Izlasiet un uzziniet!
16.jan
Iemesls, kāpēc daudziem cilvēkiem negaršo auzu pārslas, var būt gluži vienkāršs - viņi nezina, kā tās labi pagatavot! Parasti, gatavojot putru, tiek izmantota tikai viena veida pārslas, bet britu šefpavārs April Blūmfīlds iesaka apvienot divus dažādus auzu veidus, raksta izdevums “Parade”.
14.jan
Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.
13.jan
Ir ducis pārtikas produktu, kurus eksperti iesaka nekad neuzglabāt ledusskapī! Noskaidrosim, kas ir šie produkti un kāpēc tos neturēt ledusskapī!
12.jan
Šis ir īpašs kokteilis no kafijas, baltās šokolādes, kokosriekstu piena un amaretto - receptes autors iedvesmojies no ceļojumiem un mīlestības pret kafiju. Recepti īpaši restorānam Koventgārdenā radījusi “The Gardian” recepšu autore Emīlija Čiperfīlda.
9.jan
Jūs mazgājat augļus un dārzeņus. Vai jāmazgā arī vistas gaļa? Atbildi uz jautājumu meklē “Southern Living”.
8.jan
Ja jums garšo avokado, iespējams, esat saskāries ar situāciju, kad iegādātie augļi ātri sabojājas un to krāsa un mīkstums piedzīvo nepatīkamas izmaiņas. Kā ilgāk saglabāt avokado svaigu, raksta “Express”.
7.jan
Olās ir daudz olbaltumvielu un citu uzturvielu, tomēr nereti tās var būt kaitīgas, piemēram, cilvēkiem ar augstu holesterīna līmeni, vai arī vienkārši nākas meklēt alternatīvas, ja tās nav pieejamas. “HealthDigest” dalās ar produktiem, kas kulinārijā var aizstāt olas.
3.jan
Šī recepte būs īsts glābiņš tiem, kuri vēlas pārsteigt viesus un ģimeni, bet kuriem nav laika sarežģītiem kulinārijas eksperimentiem. Ar recepti dalās “lrytas.lt”.
2.jan
Pēc svētkiem, kad gatavots daudz, cepešplītij, visticamāk, nekaitētu kārtīga tīrīšana. Kā raksta “Express”, plīts tīrība ir ārkārtīgi svarīga - saskaņā ar aptauju, kas tika veikta Apvienotajā Karalistē, iedzīvotāji savu cepeškrāsni tīra tikai ik pēc 18 mēnešiem, un 2% aptaujāto to netīra vispār, tomēr tauku un piedegušās pārtikas uzkrāšanās var izraisīt baktēriju veidošanos. Lūk, ideja, kā ātri, lēti un efektīvi iztīrīt cepešplīti!
29.dec 2024
Palutini sevi brīvdienu rītā ar gardu un sātīgu karstmaizi.
28.dec 2024
Filo mīklas groziņi ir lieliska izvēle vieglām un gardām uzkodām – kraukšķīgi, vienkārši pagatavojami un lieliski piemēroti dažādiem pildījumiem, no sāļiem līdz pat saldiem. “Maxima” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu ir sagatavojusi receptes, kas ļaus radīt gardu un elegantu uzkodu plati.
28.dec 2024
Svētku galds nav iedomājams bez pīrāgiem, tartēm un tortēm, cepumiem, pankūkām un piparkūkām, un daudziem citiem gardumiem, kuru pagatavošanā neiztikt bez mīklas. Kā mīklas pagatavot, lai tās sanāktu izcili gardi, stāsta šefpavārs Normunds Baranovskis.
27.dec 2024
Ziemām piestāv karsta zupa. Ja jums ir aptrūkušās idejas, kādu zupu pagatavot ģimenei, izmēģiniet šo vienkāršo recepti!
26.dec 2024
Ziemassvētkos saimnieces vēlas savu ģimeni, radus un draugus īpaši lutināt ar gardu maltīti, kas nereti sastāv no vairākām kārtām ēdienu. Ko darīt, ja cepetis tomēr nav apēsts un pāri palicis gabaliņš gaļas?
26.dec 2024
Eksperti apkopojuši noderīgus padomus, kas palīdzēs būt ilgtspējīgākiem šajos svētkos un rast jaunas idejas, kā izmantot svētku galda pārpalikumus ikdienā.
23.dec 2024
Saausās visi ogļhidrātu cienītāji! “TikTok” ir dalījies ar vienkāršu padomu, kā samazināt kalorijas cieti saturošos pārtikas produktos, piemēram, rīsos un maizē, nesamazinot porcijas lielumu, un ārsts saka, ka tas patiešām darbojas, raksta “nypost”.
23.dec 2024
Kraukšķīgas un debešķīgi gardas piparkūkas ar apelsīnu garšu! Sagatavo mīklu vismaz dienu iepriekš un ļauj tai atdzist ledusskapī. No šī daudzuma iznāk aptuveni 90 cepumi
22.dec 2024
Izrādās, ir vairāki iemesli, kāpēc desa tiek griezta pa diagonāli, nevis taisni, raksta “unian.net”.
21.dec 2024
Maigākā vistas gaļa apvienojumā ar bagātīgo aunazirņu garšu iekaros pat visprasīgāko gardēžu sirdis. Svaigi dārzeņi piešķirs spilgtus akcentus un izcels šā kulinārijas šedevra izsmalcināto aromātu.
20.dec 2024
Nereti receptēs varam lasīt, ka tiek īpaši uzsvērta istabas temperatūras olu izmantošana, taču ne visi ievēro šos norādījumus, bieži vien aizmirstot laikus izņemt olas no ledusskapja. Portāls “SimplyRecipes” kopā ar konditoriem noskaidroja, kāpēc daudzām receptēm ir nepieciešamas istabas temperatūras olas un vai šī nianse tiešām ir tik svarīga.
18.dec 2024
Gaisīga virspusē un krēmīga apakšā - šī kūka ir lielisks veids, kā jogurtu pārvērst saldā kārumā, kuru atsvaidzinās citrusaugļu piedeva. Ar recepti dalās “The Guardian” recepšu eksperts Toms Hants.