Ir produkti, kuri, gatavojot uz grila, iegūst pavisam citu garšu un garšo debešķīgi. Tomēr ir pietiekami daudz pārtikas produktu, kurus nav ieteicams gatavot uz grila. Iemesli var būt dažādi. Noskaidrojiet, kurus pārtikas produktus eksperti neiesaka grilēt!
Pārtikas veikalos bieži sanāk iegādāties vēl negatavus avokado. Labākais veids, kā nogatavināt avokado, ir vienkārši nogaidīt un būt pacietīgiem. Ja neesat pacietīgi, tad, iespējams, jums noderēs šie triki, kā pavisam neparasti, bet ātri nogatavināt avokado.
Cepeškrāsnī cepti kraukšķīgi kartupeļi ir ļoti gardi. Reizēm diemžēl neizdodas tik veiksmīgi iegūt kraukšķīgumu. Izrādās, ka ir nepieciešams kartupeļiem pievienot klāt divas sastāvdaļas, lai vienmēr garantētu, ka tie izdosies apetelīgi un kraukšķīgi.
Alus ir viens no senākajiem un ar tradīcijām apvītākajiem dzērieniem visā pasaulē. Bez tā nav iedomājami arī gaidītākie vasaras svētki Latvijā – Līgo. Alus daudzveidība ļauj to baudīt ne tikai kā dzērienu, bet arī izmantot kā īpašu sastāvdaļu dažādās ēdienu receptēs, maltītei piešķirot unikālu garšu un smaržu.
Ja gatavo, tad no sirds! Tā ir dziedātājas, dziesmu autores un satura veidotājas Dionas Liepiņas devīze virtuvē, kur viņa gan nerosās pārāk bieži, toties, ja dara, tad ar pilnu jaudu. Diona ciemojas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska, lai celtu galdā pastu ar gaļas bumbiņām.
Lasis ir augstvērtīgs produkts, bagātīgs ar virkni veselībai nepieciešamām uzturvielām, ko uztura speciālisti iesaka baudīt vismaz divas reizes nedēļā. Lai tā garšu padarītu interesantāku, “Maxima Latvija” meklē jaunu iedvesmu pie Raimonda Zommera un to atrod austrumnieciskās notīs, lai cik neparasti tas neizklausītos priekš laša. Šīs nedēļas iedvesmas recepte – laša fileja ar Indijas garšu.
Ja ciemos uz kafiju gaidāma draudzene, plānoti nelieli ģimenes svētki, vai tieši otrādi – ar kaut ko saldu nepieciešams remdēt skumjas, tad kruasānu pudiņš ir lieliska alternatīva rabarbermaizei vai siera kūkai. Kruasānu pudiņš ir viegli un ātri pagatavojams. Lielākā daļa tam nepieciešamo produktu parasti jau būs atrodami virtuvē.
Līdz ar vasaru ir sākusies arī atvaļinājuma sezona, kurā gan vairāk laika pavadām ārā, gan arī biežāk gatavojam maltītes uz grila. Lai kopā pavadīšanas laiks ir piepildīts ar gardu ēdienu, “Maxima” garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers ir sagatavojis īpaši vasarīgu recepti – cūkas pavēdere ar baklažāniem, kas papildināta ar svaigu gurķu Raitas mērci.
Pavasaris nes līdzi atjaunotnes un piedzīvojumu sajūtu, iedvesmojot daudzus iepazīt jaunas garšas un nebijušu kulinārijas pieredzi. Āzijas virtuves pasaule ir ļoti daudzveidīga, tā piedāvā dažādus ēdienus, un to vienkāršā pagatavošana ir lieliski piemērota aizņemtiem darbdienas vakariem, kad ēdiens jāpagatavo ātri, uzsver Paulig un "Santa Maria" mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa, piebilstot, ka tieši garšvielu maisījumi un mērces piedāvā ērtu īsāko ceļu, lai šādi sāktu gatavot.
Korejietes lepojas ar skaistu un veselīgu sejas ādu. Lai tādu iegūtu, nepieciešams piestrādāt. Viņas ir izstrādājušas savu sejas ādas kopšanas sistēmu ar astoņiem soļiem, kurus ievērojot, tiek garantēta skaista, gluda, starojoša un veselīga sejas āda!
Pievienot sāli beigās vai sākumā? Nomazgāt vistu pirms gatavošanas vai tomēr nē? Labāk svaigi vai konservēti tomāti? Sabiedrībā pastāv daudz dažādu priekšstatu par ēdiena gatavošanu, sākot no omīšu ēst taisīšanas paražām un meistarstiķiem līdz sociālo tīklu guru ieteikumiem – gatavošanas paradumi nereti pāriet no paaudzes paaudzē. Par to, cik šie priekšstati ir patiesi vai tomēr mītiski, zināšanās dalās šefpavārs Normunds Baranovskis.
Tautas ticējumam, ka rabarberus drīkst ēst tikai līdz Jāņiem, ir racionāls pamats: pārauguši rabarberi satur daudz skābeņskābes, kas nenāk par labu ne garšai, ne ēdāja veselībai. Tāpēc šis ir labākais laiks, kad ar tiem mieloties.
Vistas nageti ir daudzu cilvēku iecienīta uzkoda. Tā var būt kalorijām un sāls bagāta. Ja jums garšo šis fritētais ēdiens, bet vēlaties pievērsties veselīgākam dzīvesveidam, iesakām vistas nagetus iemainīt pret brokoļu nagetiem!
Skaidri zināms, ka ir prātīgi un izdevīgi maltītes plānot uz priekšu un pārtiku iegādāties visai nedēļai. Tomēr šāda pieeja rada jaunus izaicinājumus: ledusskapis pilns ar sagatavotajiem ēdieniem un pāri palikušajiem produktiem, bet kā tos vispareizāk uzglabāt, lai tie nesabojātos? Šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sešus praktiskus padomus ēdiena uzglabāšanai.