Virtuvē

6.mai
Kad runa ir par pārtikas produktu krājumiem, nav tādu noteikumu, kam vienmēr obligāti jābūt virtuvē, saka Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis. Tas, kādus produktus glabāt pieliekamajā vai ledusskapī, ir ļoti atkarīgs no katra cilvēka dzīvesveida, ēšanas paradumiem un mājsaimniecības izmēra. Tomēr ir produkti, kurus būtu ieteicams turēt pa rokai, sevišķi tad, ja kaut ko vajag pagatavot ātri.
5.mai
"Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni iesaka gardu brīvdienu recepti - elegantās avokado maizītes
2.mai
Trīs vienkāršas, bet vizuālā ziņā skaistas idejas, kā piešķirt sarkanbaltsarkanos toņus savam svētku desertam.
2.mai
Brīvdienas un svētki ir laiks, kad kopā pulcējas draugi un ģimene, lai baudītu garšīgus ēdienus un izcilu kompāniju. Uzkodu dēlis ir interesants veids, kā pārsteigt viesus ar  dažādām garšu paletēm, vienlaikus padarot svētku galdu krāšņāku un ietaupot arī vietu uz svētku galda. “Maxima Latvija” garšu eksperti apkopojuši piecus padomus, kā sagatavot uzkodu dēli.
30.apr
"Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt viegli un ātri pagatavojamu saldā ēdiena recepti - rozā vafeles.
25.apr
Šī būs pavisam "aša" recepte garda deserta pagatavošanai. Jums būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas un keksiņu formiņas!
23.apr
Ja vēlaties dzīvot dabai draudzīgāk un parūpēties arī par savu roku ādu, tad, iespējams, jums nepieciešams apdomāt, vai ir prātīgi iegādāties veikalos piedāvātos trauku mazgājamos līdzekļus, jo nezināt, kas tur ir iekšā. Izrādas, ka pavisam ātri un vien no divām sastāvdaļām varat mājās pati gatavot dabīgu trauku mazgāšanas līdzekli!
22.apr
Lai noteiktu vai produkti ir svaigi, visbiežāk mēs apskatām uz iepakojuma norādīto derīguma termiņu, vizuāli novērtējam produkta izskatu, to pasmaržojam un reizēm arī pagaršojam. Tomēr kā noteikt vai iegādātās olas vēl ir svaigas, ja tās nevar ne pasmaržot, ne pagaršot un vizuāli tās nekādi neatšķiras?
18.apr
Reizēm šķiet, ka mājās ir visas sastāvdaļas, lai pagatavotu gardu ēdienu, piemēram, izcept kūku. Tomēr darba procesā pēkšņi attopaties, ka nav cepamā pulvera. Izrādās, ka to var aizstāt ar citiem kulinārijā plaši izmantojamiem produktiem!
17.apr
Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka gardas un vienkāršas maltītes recepti - viegli marinēta palija ar sparģeļiem un zivs buljonu.
16.apr
Maize ir viens no tiem pārtikas produktiem, kuru lieto liela daļa pasaules iedzīvotāju. Tieši tāpēc ikvienam var būt noderīgs kāds no šiem trikiem, kā paildzināt maizes mūžu jeb ko darīt, lai tā ilgāk saglabātos svaiga.
12.apr
Brīvdienās palutiniet sevi ar gardām un īpašām brokastīm. Pagatavojiet cepeškrāsnī ceptās auzu pārslas ar banāniem un šokolādi!
11.apr
Recepte visiem pankūku mīļiem! Pagatavo pankūkas, neizmantojot miltus un cukuru!
9.apr
Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši tādu ēdienu galdā ceļ dziedātāja Aija Andrejeva, kura kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo paštaisītu tagliatelle ar brokoļiem.
7.apr
"Barbora" dalās ar trim dažādām kokteiļu receptēm, kur likt lietā gardo un veselīgo bērzu sulu!
6.apr
Viss ģeniālais ir vienkāršs, arī ēdiens: gardas maltītes var pagatavot ļoti vienkārši un lēti! Par to ir pārliecināta “Mazo pavāru skoliņas” vadītāja Laura Grēviņa, kurai nākas gatavot bieži un daudz: viņai ir divi dēli ar lielisku apetīti, kuriem, par laimi, patīk gatavot arī pašiem. Laura kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski izvēlas vienkāršu, bet ļoti gardu ēdienu – viņa cep rīsus ar dārzeņiem vokpannā.
2.apr
Latvijas Apvienotas putnkopības asociācijas izpilddirektore Anna Ērliha, iedvesmojoties no franču virtuves, dalās ar piecām gardām receptēm, kur izmantot olas.
1.apr
Daudziem noteikti būs pazīstama šī situācija - Lieldienas atnākušas, olas skaisti novārītas un nokrāsotas, arī jautrās olu kaujas jau aizvadītas. Un tad rodas jautājums - ko lai iesāk ar visu šo vārīto olu daudzumu? Ārā mest īsti neļauj sirdsapziņa un ģimenes budžets. Kā garšīgi un interesanti pagatavot vārītās Lieldienu olas, piedāvā "Lidl" garšu speciālisti.
30.mar
Ar gardu un veselīgu Lieldienu svētku recepti dalās uztura speciāliste Liene Sondore.
29.mar
Jūs teiksiet – olas ir tipisks Lieldienu ēdiens? Modes māksliniece Elita Patmalniece atbildētu – jā, ja vien tās glīti gozējas skābeņu zupas šķīvī! Viņai Lieldienas saistās tieši ar zaļo, pavasarīgo skābeņu zupu. Elita kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavo šo daudzu virtuvju repertuāra klasiku.
29.mar
Lieldienu neatņemama sastāvdaļa ir ne tikai šūpošanās un gardas svētku maltītes baudīšana ģimenes lokā, bet arī olu krāsošana un olu kaujas, lai noskaidrotu, kuram izdevies tikt pie pašas stiprākās olas. Raimonds Zommers, šefpavārs un “Maxima Latvija” garšu vēstnesis, sniedz padomus, kā izvārīt ne vien skaistākās, bet arī izturīgākās olas, lai kļūtu par neuzvaramu olu kauju līderi un pārsteigtu ģimeni un draugus!
24.mar
Pāris dienas pirms Lieldienām virtuālajā telpā sajūsmu izraisīja video, kurā redzams neparasts olu krāsošanas veids, rezultātā iegūstot mirdzošas olas.