Gardēžiem

22.dec 2014
Ātri, ērti, garšīgi - trīs īpašības, kas raksturo lielisku recepti.
22.dec 2014
Pie­dā­vā uk­rai­ņu ka­fej­nī­ca Dņip­ro.
19.dec 2014
Vis­i zi­na, ka ce­pe­ša la­bā­kais draugs, pro­tams, ir skā­bē­ti kā­pos­ti. It se­viš­ķi, ja tos svēt­ku gal­dā ceļ sa­sau­tē­tus brū­nus. Dau­dzi skā­bē pa­ši, ne­va­ļī­gā­kie do­das kā­pos­tus pirkt. Žur­nāls Mā­ja tes­tē skā­bē­tos kā­pos­tus, ko šo­ziem pie­dā­vā liel­vei­ka­li.
18.dec 2014
Ziemassvētku naktī jāēd deviņi ēdieni, tad nākamais gads būs bagāts. Šis ticējums aizķēries prātā pat tiem, kuri nezina nevienu citu tautas gudrību. Bet nudien nav īstais brīdis skriet uz lielveikalu pēc deviņiem pusfabrikātiem.
18.dec 2014
Cil­vē­kam, kurš dod priekš­ro­ku ve­se­lī­gām un ik­die­nā iz­man­to­ja­mām dā­va­nām un lab­prāt ro­sās vir­tu­vē, no­teik­ti būs prieks, at­ro­dot zem svēt­ku eg­lī­tes augst­vēr­tī­gu eļ­ļu kom­plek­tu. Eļ­ļa ir ne­aiz­stā­jams pa­līgs ēdie­nu ga­ta­vo­ša­nā, bet, kad ro­das iz­de­vī­ba tikt pie jaun­ām eļ­ļas šķir­nēm, gri­bas iz­mē­ģi­nāt arī kā­du ori­ģi­nā­lu re­cep­ti vai pie­šķirt svai­gu ak­cen­tu sa­viem ie­ras­ta­jiem ēdie­niem. Iz­man­to­jot da­bis­kas un ve­se­lī­gas eļ­ļas, mēs tur­klāt pa­lie­li­nām ēdie­na vēr­tī­bu – or­ga­nisms sa­ņem vai­rā­kas ļo­ti ne­pie­cie­ša­mas uz­tur­vie­las, tos­tarp arī tā­das, kas īpa­ši nāk par la­bu tie­ši tum­ša­jā un drū­ma­jā ga­da­lai­kā.
18.dec 2014
Ziemassvētku vakarā zem eglītes var likt gan skaistus pašdarinātus rokdarbus, gan no sirds gatavotus gardumus, piemēram, ievārījuma burciņas.
17.dec 2014
Ziemassvētku vakarā zem eglītes var likt gan skaistus pašdarinātus rokdarbus, gan no sirds gatavotus gardumus, piemēram, ievārījuma burciņas.
16.dec 2014
Gards, kraukšķīgs cālis medus mērcē ies pie sirds ikvienam gardēdim.
16.dec 2014
Ziemassvētku vakarā zem eglītes var likt gan skaistus pašdarinātus rokdarbus, gan no sirds gatavotus gardumus, piemēram, ievārījuma burciņas.
12.dec 2014
Kad termometra stabiņš tuvojas 0 grādiem, ir klāt karstvīna sezona. Karstvīnam piemītošā garša un Ziemassvētku sezonai raksturīgie aromāti rada siltuma, mājīguma un omulības atmosfēru. Bet, kā pagatavot tādu karstvīnu, kas būtu ne tikai garšīgs, bet arī kvalitatīvs, un kuru nepavadītu galvassāpes?
11.dec 2014
Ziemas laikā jādomā par sātīgām pusdienām.
10.dec 2014
Baltijā lielākā atkritumu apsaimniekošanas poligona "Getliņi" apsaimniekotāja SIA "Getliņi EKO" uzņēmuma teritorijā atklāts pirmais un vienīgais firmas tomātu veikals, kā arī sagaidīta jaunā tomātu raža.
10.dec 2014
Jau se­no grie­ķu, ro­mie­šu un ēģip­tie­šu ēdien­kar­te ne­bi­ja ie­do­mā­ja­ma bez mār­rut­kiem. Šis garš­augs drau­dzē­jas ar ga­ļas ēdie­niem, zi­vīm, put­niem un dār­ze­ņiem. Tos iz­man­to kā­pos­tu skā­bē­ša­nā, sā­lī­ju­mos un mā­jas kon­ser­vos. Ja vē­las gar­šu pa­stip­ri­nāt, mār­rut­kiem pie­vie­no si­ne­pes, ķip­lo­kus vai pi­pa­rus. Asu­mu ne­daudz mīk­sti­na sal­dais vai skā­bais krē­jums, jo­gurts un ābo­li. Ja mār­rut­ki pras­tu ru­nāt, mums tie bū­tu jā­uz­ru­nā ar jūs, jo šis garš­augs sa­tur vai pus­i Men­de­ļe­je­va ta­bu­las, C, E, B gru­pas vi­ta­mī­nus un fo­lij­skā­bi.Šo­reiz žur­nāls Mā­ja tes­tē­ja des­mit da­žā­du ra­žo­tā­ju pie­dā­vā­tos mār­rut­kus.
8.dec 2014
Al­laž svi­nī­gi klā­ti gal­di, mier­pil­na un rei­zē lie­tiš­ķa gai­sot­ne un daudz­vei­dī­gi gar­šu pār­stei­gu­mi, ku­ru sa­stā­vu uni­kā­lu pa­da­ra šo­ko­lā­des klāt­būt­ne. Tas ir stāsts par vies­mī­lī­go res­to­rā­nu Te­ra­se Pū­rē.
4.dec 2014
Skaistāku svētku noskaņu palīdzēs uzburt karstas šokolādes aromāts.
3.dec 2014
Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības rīkotajā ikgadējā vietējo augļu un ogu vīnu konkursā par laureātiem labāko vietējo vīnu kopvērtējumā šogad kļuva Viestura Krēvica darītais aveņu vīns, Guntara un Raimonda Lubiānu jāņogu vīns, kā arī "Naukšēnu mājas vīnu" darītais zemeņu vīns.
3.dec 2014
ī tēja lieliski nostiprina imunitāti, tonizē un attīra kuņģa – zarnu traktu.
2.dec 2014
Ēdināšanas kompānijas AS "Lido" bistro klientu vidū pēdējā laikā samazinājies Krievijas tūristu skaits, norāda "Lido" valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.
2.dec 2014
Kas, gan, var būt labāks par silta dzēriena tasīti aukstā, spalgā ziemas rītā?
1.dec 2014
Ziemas mēnešos gribas, lai ir ne tikai silti un omulīgi, bet arī pēc pastaigas nobaudīt karstu un garšīgu dzērienu. Dodoties ikdienas gaitās, labs risinājums – ņemt līdzi termosu ar kādu iemīļotu dzērienu, lai var sasildīties, kad jūtaties nosaluši. Tradicionālais dzēriens, ko visbiežāk dzer, kad ir auksti – aromātiska, karsta tēja.
28.nov 2014
Tā­pat kā kus­ku­su un man­nu, arī bul­gu­ru ga­ta­vo no kvie­šu grau­diem. Ja mums jau zi­nā­mā man­na top no mīk­sto kvie­šu grau­diem, tad bul­gurs un kus­kuss – no cie­to. Bul­gu­ra no­sau­kums un arī tā po­pu­la­ri­tā­te cē­lu­šies no Tur­ci­jas, kur to dē­vē par bul­gur, un lat­vis­kā tul­ko­ju­mā tas no­zī­mē «pār­sprā­gu­šie graud­au­gi».
photo_camera
28.nov 2014
Recepti piedāvā Špoģu mūzikas un mākslas skolas direktors Andrejs Repins.